PACKO Surface Treatment

Packo Surface Treatment is een onderdeel van Packo Inox en staat vooral bekend voor afwerkingen van RVS (inox): elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen, beitsen & passiveren, …
Packo behandelt zowel grote als kleine onderdelen, zowel nieuw als gebruikt materieel.
Onze aandacht gaat vooral uit naar het oplossen van problemen, zowel op het vlak van reinigbaarheid, hygiëne, bacteriewering als corrosiewering.

Constant zitten mooie projecten in de pipeline:
Elektropolijst projecten van 900 lm leuning voor de Belgische kust en 1200 lm voor Boulogne zijn net afgewerkt. Sinds 1974 zijn reeds honderden kilometer leuningen behandeld, zowel voor binnen als buiten.
Voor een Franse fabrikant van ziekenhuisuitrusting loopt een continue opdracht voor het amorfiseren van hun onderdelen: reinigbaarheid en het tegengaan van de ziekenhuisbacterie.
Voor een vleesverwerker loopt een mooie opdracht voor het amorfiseren van 300 normwagens. Testen wijzen een veel betere weerstand tegen aankleven van dierlijke vetten en betere reinigbaarheid uit. De aanwezigheid van restbacteriën na reinigen is nu herleid tot nul bij dit amorf oppervlak.
Voor toeleveranciers aan clean-room en semi-conductor lopen constant opdrachten voor het elektrochemisch ontzwartenvan werktafels, karren, bekasting, … Vooral om oppervlak en omgeving perfect stofvrij te houden.

Sinds de recente (honderden miljoenen euro’s kostende) salmonella besmetting bij een Franse producent van melkpoeder en een listeria situatie bij een bekend groenten-verwerkend bedrijf, neemt de aandacht voor meer performante RVS afwerkingen in de voedingsindustrie fors toe.
In eerste instantie laten diverse voedingsbedrijven nu hun gebruikt materieel behandelen om risico’s op besmettingen te voorkomen.
Diverse opdrachten voor micro-ondulatie tegen aankleven van poeders in het vooruitzicht: evaporatoren, droogtorens, doseersystemen, valbuizen, trechters, … Micro-ondulatie werkt uitstekend tegen het aankleven van poeders, meel en bloem.
Bij zetmeelverwerkers is het amorfiseren van trechters en schroeftransportsystemen ondertussen overbekend. Eindelijk is de aankleef van aardappelpuree en ander zetmeel perfect te vermijden.

Onze mogelijkheden voor het verbeteren van RVS-oppervlakken reiken ver. Zowel machinebouwers als eindgebruikers kunnen beroep doen op onze meer dan 40 jaren ervaring in het oplossen van problemen, zowel op vlak van corrosiewering, anti-kleef, hygiëne en het voorkomen van slijtage.

 

Cardijnlaan 10  B-8600 DIKSMUIDE      T +32 (0) 51 51 92 80
www.electropolish.be     marc.quaghebeur@packo.com

 

LET US OPTIMIZE YOUR SURFACE