Nieuw: podcastserie over veilig werken in het magazijn

Wat is de invloed van de leidinggevende op de veiligheid in het magazijn? Deze vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuwe podcastserie over veilig werken in het magazijn. De podcastserie is een initiatief van BMWT in samenwerking met vakblad Warehouse Totaal. De eerste aflevering is nu te beluisteren.

ls het over veiligheid gaat, is meer nodig dan een leider die het goede voorbeeld geeft. Een goede leider weet zijn medewerkers intrinsiek te motiveren. “Dat betekent dat medewerkers overtuigd moeten zijn van het belang van alle veiligheidsregels. Dat is niet vanzelfsprekend”, vertelt Jelle de Vries van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Vries heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen leiderschap en veiligheid in het magazijn. Hij wijst op de hulpmiddelen die medewerkers gebruiken om aan het begin van de werkdag de staat van de truck te checken. “Het gevaar bestaat dat medewerkers daardoor niet meer zelf nadenken over veiligheid en niet overtuigd zijn van het nut van de regels op dat vlak. Heftruckbestuurders moeten niet toeteren omdat het moet van hun baas, maar omdat ze collega’s willen waarschuwen als ze de hoek omgaan.”

Meer over leiderschap en veiligheid
In de eerste aflevering van de podcastserie komen nog veel meer aspecten van goed leiderschap aan bod. Een uur lang gaat redacteur Gijs Freriks van Warehouse Totaal daarover in gesprek met Jelle de Vries en met directeur Jan Hommes van BMWT.

Tot en met eind juli verschijnt elke twee weken een nieuwe aflevering van de podcast. In elke aflevering komt een ander thema aan bod:

1.    Mens & Leiderschap – staat inmiddels online
2.    Materieel met medewerking van Toyota Material Handling– verschijnt op 28 juni 2021
3.    Cultuur met medewerking van Bausch Health – verschijnt op 12 juli 2021
4.    Omgeving & Gedrag met medewerking van Timberland – verschijnt op 26 juli 2021

Meer weten? De eerste aflevering terugluisteren? Kijk hier voor meer informatie.