AMPCO METAL

AMPCO METAL, producent van hoogwaardige koperen brons legeringen, opgericht in 1914 in de Verenigde Staten, is uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming.

Gedurende meer dan een eeuw heeft AMPCO METAL een zeer verdienstelijke naam opgebouwd in de wereld van het brons. Regelmatig wordt er op de markt van de brons- en koperlegeringen verwezen naar AMPCO METAL als de referentie, de standaard en de norm. Het overgrote deel van ons materiaal wijkt af van de gebruikelijke normen en is bovendien gepatenteerd. Alle legeringen worden door AMPCO METAL zelf geproduceerd en staan onder strenge controle om zodoende een constant en kwalitatief hoog product te kunnen waarborgen voor onze gebruikers.

Onze legeringen zijn in twee hoofdgroepen te verdelen:
AMPCO® brons legeringen; bijzonder taai en slijtvast brons met buitengewone hoge- en bestendige mechanische eigenschappen; bestand tegen vermoeidheid en bovendien goed corrosiebestendig. Ze worden op een breed niveau toegepast, voornamelijk daar waar een “standaard” brons tekortschiet en het uiterste van een brons gevraagd wordt. Enkele typische AMPCO® toepassingen: – buig- en rolgereedschappen, – dieptrekgereedschappen, – tand- en wormwielen, – zuigers, kleppen, lagers, – slijt- en geleidingsplaten.
AMPCOLOY® koperlegeringen: onze koperlegeringen kenmerken zich door een meer dan behoorlijke hardheid te combineren met een goed warmtegeleidend vermogen of een goede elektrische geleidbaarheid. Een combinatie van beide is ook mogelijk. De AMPCOLOY® legeringen vinden hun toepassing als: – matrijs(inzet)stukken en koelkernen, – plunjerkoppen en uitwerpers, – laselektrodes voor puntlasmachines, – laswielen voor rolnaadlassen, – gietmallen voor aluminium en staal, – semi- conductors.

Om optimale service te kunnen bieden, beschikken wij over hoogst moderne bewerkingscentra waar wij alle voorkomende (CNC) bewerkingen volgens tekening aan onze materialen kunnen uitvoeren. Draaien, frezen, slijpen, honen, draadvonken,(diep)gatboren en lassen kunnen tot uw verlengde werkplaats horen. AMPCO METAL beschikt uiteraard over diverse kwaliteitscertificaten.

www.ampcometal.com

Bekijk ook film op YouTube