Yparex B.V. op Empack

Yparex B.V., een dochteronderneming van The Compound Company B.V. in Enschede, staat met partners van de Brightlands Chemelot Campus op de Empack in Den Bosch, op 8 en 9 september dit jaar. Daar zal het portfolio van extrudeerbare hechtmiddelen voor meerlaags-barrièrefolie-toepassingen getoond worden.

De verpakkingsindustrie legt veel nadruk op duurzame ontwikkelingen. Los van het feit dat extrudeerbare hechtmiddelen al de meest efficiënte oplossing zijn voor meerlaagsfolies, dragen ze ook bij aan de recycleerbaarheid van die folies na gebruik. Yparex levert ook compatibilizers voor het herverwerken van meerlaags-folies, waardoor kwaliteitsverlies door recyclage vermeden wordt. Tenslotte heeft Yparex, als eerste leverancier van extrudeerbare hechtmiddelen ter wereld, al een gedeelte van haar portfolio op basis van biomassa.

Het zusterbedrijf van Yparex, EcoForte B.V., heeft een uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van biopolymeren, al dan niet in combinatie met natuurvezels. Daarmee komen eigenschappen zoals lage carbon footprint en/of biodegradeerbaarheid binnen handbereik voor veel toepassingen, waaronder verpakkingen.

In de verpakkingsmarkt is veel belangstelling om duurzame oplossingen te leveren, en op veel fronten kan Yparex een bijdrage leveren. Met name voor meerlaags-toepassingen, o.a. voor bederfelijk voedsel waar niet of nauwelijks alternatieve verpakkingen voor in aanmerking komen. Het feit dat die verpakkingen uit meerdere polymeren bestaat hoeft geen probleem te zijn voor de recyclage, mits de eigenschappen niet eronder lijden. En daar komen de compatibilizers van Yparex om de hoek kijken. Wij hebben meer dan 250 combinaties van polymeren en compatibilizer onderzocht waardoor we klanten een advies op maat kunnen geven. Zelfs polymeer-aluminium afvallen kunnen een tweede leven krijgen hierdoor.

Wij geloven in het werken aan duurzaamheid op meerdere fronten. We bieden diverse hechtmiddelen aan die >90% biobased zijn (gecheckt door externe instituten) waardoor onze klanten met de meest duurzame materialen hun verpakkingen kunnen samenstellen. Voor diverse klanten ontwikkelen we die materialen specifiek voor hun toepassing.

www.yparex.com