“Ontzettend gaaf om met een nieuwe productietechniek innovatieve oplossingen te bedenken én te maken”

Bij Parts On Demand gebruiken ze 3D-printen als productietechniek. Dat is pionierswerk en vraagt om collega’s die kunnen helpen bij het ontwikkelen van de techniek én de klanten. Mensen die het gaaf vinden om die kennis te ontwikkelen en nieuwe wegen te ontdekken, trekken ze op die manier aan. Ze hebben een platte organisatie: het maken van laagjes laten ze liever over aan hun printers. Dat zorgt voor een omgeving waarin collega’s snel kunnen schakelen maar ook zichzelf kunnen ontwikkelen.

Elke dag wat nieuws leren

Langzaam maar zeker kiezen steeds meer bedrijven voor 3D-printen als productietechniek. Dat betekent veel verschillende toepassingen waartussen kruisbestuiving plaatsvindt. Directeur Neil van Es: “Als Parts On Demand collega faciliteer je dat, en leer je op die manier iedere dag wat nieuws. Zo helpen we onze klanten met het slimmer, beter en efficiënter maken van hun producten en machines. Of om bewegingsvrijheid terug te geven aan patiënten, zoals met de Adapt-IT van Livit, een toepassing van 3D-printen die écht een verschil maakt!”

Prothese die zich makkelijk aanpast

Veel mensen met een onderbeenprothese hebben een stomp die de ene keer wat groter van omvang is dan de andere keer. Dankzij het 3D-geprinte ontwerp kan de Adapt-IT prothese zich gemakkelijk aanpassen aan de vorm van de stomp. Hierdoor wordt de bewegingsvrijheid van de gebruiker vergroot. Zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker om te wandelen of fietsen. De gebruiker kan per activiteit zelf de koker instellen, zelfs door de kleding heen.

“Het maken van laagjes laten we liever over aan onze printers.”

Producten produceren die dat verschil maken is een van de redenen waarom de collega’s van Parts On Demand ‘s morgens hun bed uitkomen. Directeur Neil van Es: “Iedereen in ons team – jong of oud – vindt het gewoon ontzettend gaaf om met een nieuwe productietechniek zulke innovatieve oplossingen te bedenken én te maken. Bijdragen aan die ontwikkeling en zo’n product binnen een week in handen hebben, maakt het ook ontzettend tastbaar. En dat is uniek.”

Week van de mki

Op dinsdag 5 oktober tijdens de Week van de mki deelt directeur Neil van Es zijn ervaringen. Vervolgens gaan we samen in gesprek over het binden en boeien van medewerkers in de techniek. Jij bent er toch ook bij?