Alle veilige heftrucks een keuringssticker

Als logistiek bedrijf ben je volgens de Arbowet verplicht om je mobiele arbeidsmiddelen en magazijnstellingen periodiek te laten keuren. Servicemonteur Frank Lindeman laat bij Bunzl Retail & Industry zien hoe dat in zijn werk gaat. BMWT-Keur keurt onder meer heftrucks, tractiebatterijen, laders en magazijninrichtingen.

Als servicemonteur van Toyota Material Handling is Frank gecertificeerd voor het uitvoeren van BMWT-Keur. Met keuringsformulier en tablet in de hand loopt Frank de meer dan 35 heftrucks en elektrische pompwagens na in het dc van Bunzl in Arnhem, partner op het gebied van verpakkingen en logistiek in food en non-food. “Net als bij een auto en een APK combineren we BMWT-Keur vaak met een totale onderhoudsbeurt. BMWT-Keur is een heel gedetailleerd onderzoek en biedt de klant extra zekerheid en houvast.” Als de truck is goedgekeurd, komt er een jaarsticker op de basissticker. Hierop staat wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. 

Kijk hier de video hoe Frank de BMWT-keuring uitvoert: