Unlimited Spare Parts

Enkele maanden geleden is besloten om onder één naam verder te gaan: Unlimited Spare Parts, één krachtige naam van waaruit zij de totale markt kunnen bedienen. Unlimited Spare Parts, met het hoofdkantoor gevestigd in Apeldoorn, is een internationaal opererende leverancier van onderdelen voor machines in de voedselverwerkende- en verpakkingsindustrie.

Wij gingen in gesprek met Herrold Pronk, CCO van Unlimited Spare Parts, en vroegen hem naar het verhaal achter het bedrijf. “In het najaar van 2019 zijn de eerste bedrijven overgenomen door de investeringsmaatschappij NewPort Capital. Sindsdien zijn we met hen op zoek gegaan naar andere partners die een waardevolle toevoeging konden zijn. Dit is succesvol verlopen, want inmiddels zijn Wensing, Global Blades, Ten Hove, Delba, Tegeno, Unitrack en FluorTech aangesloten bij Unlimited Spare Parts International. De Unlimited bedrijven werken nauw samen met hun klanten aan continue uitbreiding van het assortiment en aan nieuwe verbeterde versies van bestaande producten”.

Vanuit haar vestigingen in Apeldoorn, Warmenhuizen, Heerhugowaard en Kielce levert Unlimited Spare Parts meer dan 10.000 producten door heel Europa en daar buiten. In Kielce staat een hightech fabriek, waar hoogwaardige kwaliteit en klantspecifieke onderdelen worden ontwikkeld en geproduceerd. Op deze moderne locatie en in Apeldoorn wordt ook onderhoud en slijpwerk gepleegd. “Er zit een mooie fase aan te komen, gezien de vele groeikansen en synergievoordelen die met de gehele groep te behalen zijn. Wanneer bedrijfsprocessen op elkaar afgestemd zijn, kan kennis en informatiedeling effectief worden uitgewisseld. Zo zal Unlimited Spare Parts zich de komende weken volop bezighouden met de overgang naar een gezamenlijk ERP-systeem. In de verdere toekomst focust men op de optimalisatie en verdere uitbreiding van het e-commerce platform’’.