Wereldprimeur: Chicago Pneumatic integreert voor het eerst voordelen van de persluchttechnologie in een accu-slagmoersleutel

Chicago Pneumatic brengt een nieuwe ½ inch accu-slagmoersleutel op de markt. Met zijn nieuwe ontwerp – naar keuze met een korte of lange as – combineert de accu-slagmoersleutel CP8854 de decennialang bewezen voordelen van persluchtgereedschap met de modernste accu-gereedschapstechnologie. Met deze 2-in-1-combinatie verlegt Chicago Pneumatic de grenzen wat betreft kracht, energie-efficiëntie, gewicht, compacte constructie, trillingen en geluidssterkte.

Chicago Pneumatic heeft in de CP8854 als eerste in de branche een dubbel-hamermechanisme in een accu-slagmoersleutel geïntegreerd. Het dubbel-hamermechanisme maakte tot nu toe uitsluitend persluchtgereedschap onoverwinnelijk wat betreft kracht en werken zonder terugslageffect. Gecombineerd met de elektronisch geregelde en borstelloze elektrische motor behoort de accu-slagmoersleutel tot de sterkste, lichtste en meest compacte machines met de minste trillingen in zijn klasse: hij ontwikkelt een losdraaimoment van max. 1050 Nm bij een gewicht van slechts 2,5 kilogram en trillingswaarden van slechts 12,7 m/s². Tevens is de machine circa 20 procent kleiner en lichter dan accumachines die even krachtig zijn, wat ook het manoeuvreren op krappe plekken gemakkelijker maakt.

Ook bij het stroomverbruik scoort de CP8854 in de praktijktest. De modernste technologieën bij de aandrijving en elektronica zorgen voor zeer lange looptijden van de 18 volt, 2,5 Ah Li-ION-accu’s, wat met name bij werkzaamheden in de mobiele service zwaarwegende voordelen heeft. Bij testen met garages waren voor 2800 werkcycli gedurende vier weken slechts vier acculadingen nodig, oftewel één acculading per week.

De CP8854 is bovendien uitgerust met diverse andere technologieën die gewoonlijk niet voorkomen bij accu-slagmoersleutels. Daarbij hoort bijvoorbeeld de uitschakelfunctie. Bij geactiveerde functie schakelt de slagmoersleutel bij een draaimoment van 120 Nm automatisch uit om doldraaien van de schroefverbindingen te verhinderen, voordat deze met een geschikte momentsleutel naar de aanbevolen waarde worden vastgedraaid. Bovendien maakt de SNUGGING-functie het insteken en handmatig aanzetten van de bouten of moeren overbodig. Met een maximaal toerental van 4500 omwentelingen is de accu-slagmoersleutel de snelste in zijn soort en zodoende ontworpen voor snel en efficiënt werken.

De nieuwe accu-slagmoersleutel CP8854 is voorbestemd voor garages, bandenservices en voor de mobiele pechservice. De accu-slagmoersleutel met korte of lange as is per direct bij de gespecialiseerde handel verkrijgbaar.

Technische gegevens en prijzen

Model

 

CP8854

CP8854-2

Gereedschapsgrootte

 

½”

Toerental onbelast

[omw/min]

4500

4500

Max. draaimoment (linksdraaiend)

[Nm]

1050

1050

Gewicht inclusief accu

[kg]

2,55

 

Gewicht zonder accu

[kg]

2,1

 

Lengte inclusief as

[mm]

189

239

Trillingen

[m/s²]

12,7

12,7

Accu

volt

18

18

 

Ah

2,5

2,5