MASTERSAFE® Iron en STAPA® PP Reflexal: ECKART presenteert twee nieuwe effectpigmenten voor kunststoftoepassingen.

Krachtige aantrekkingskracht met MASTERSAFE® Iron

MASTERSAFE® Iron is ECKART’s innovatieve product voor magnetisch detecteerbare polymeren. MASTERSAFE® Iron, op basis van ijzer met een hoge zuiverheid, wordt verwerkt in kunststoffen die magnetische eigenschappen moeten hebben, zoals magneetborden, folies of frontpanelen voor koelkasten.

Bij de productie van levensmiddelen kan MASTERSAFE® Iron bijvoorbeeld in alle kunststofonderdelen en hulpstukken verwerkt worden om de veiligheidseigenschappen in de gehele procesketen te verbeteren. Als een ongewenst kunststofonderdeel of -fragment in het voedsel terechtkomt, dan kan het door een magneet worden gedetecteerd en uitgefilterd.

MASTERSAFE® Iron heeft een hoog pigmentgehalte en een stofvrije, compacte levervorm. Hierdoor is het eenvoudig te doseren en veilig te hanteren.

STAPA® PP Reflexal: Zilver Metallic Pigment Preparaten voor Kunststoffen

Belangrijke trends voor de toekomst zijn e-mobiliteit en autonoom rijdende voertuigen. De carrosserie en het interieur zullen daarom minder moeten wegen, maar dit mag niet ten koste gaan van de uitstraling.

ECKART heeft een uniek gamma van gemodificeerde zilver metallic effect pigmentpreparaten die speciaal ontworpen zijn voor het kleuren van kunststoffen – STAPA® PP Reflexal. Deze preparaten (op basis van een nieuwe zilverdollartechnologie) voldoen kwalitatief gezien aan alle voorwaarden van de automobielindustrie.

Hoewel STAPA® PP Reflexal vooral wordt toegepast in de automobielindustrie, is het ook ideaal voor alle andere kunststof gerelateerde toepassingen die een hoge dekkingsgraad, een veilige en eenvoudige hantering, een gemakkelijke dosering en uitstekende dispersie-eigenschappen vereisen. De geurloze en stofvrije pigmenten zijn in veel regio’s ook goedgekeurd voor voedselverpakkingen.

Deze pigmenten voor kunststoffen met hun heldere en briljante glans zijn optisch superieur. Het hoogwaardige metallische effect van de nieuwe STAPA® PP Reflexal producten overtuigt door de werking en was tot nu toe niet mogelijk in kunststoffen. Zelfs chroomachtige effecten kunnen worden bereikt. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos, aangezien STAPA® PP Reflexal met kleurpigmenten kan worden gecombineerd voor indrukwekkende effecten.