NRK Recycling maakt toepassen van kunststof recyclaat inzichtelijk

Bedrijven die hun kunststofafval willen aanbieden voor recycling of op zoek zijn naar kunststof recyclaat kunnen nu met een klik zien bij welk bedrijf ze daarvoor terecht kunnen. NRK Recycling heeft de website uitgebreid met handige overzichten van ‘wie wat inzamelt en wie wat levert’. 

Nu de inzet van recyclaat steeds belangrijker wordt, merkt de branchevereniging voor de kunststof recyclingindustrie in Nederland dat er veel vraag is naar die informatie. De praktijk wijst uit dat het voor bedrijven vaak niet duidelijk is bij welk kunststof recyclebedrijf zij hun verschillende soorten kunststofafval kunnen inleveren. Daarnaast wil NRK Recycling eenvoudig laten zien wat voor soorten maalgoed en recyclaat de aangesloten bedrijven bewerken en verkopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan agglomeraat, compounds, maalgoed of regranulaat. Ook staat er op de website een overzicht van de eindproducten die de verschillende lidbedrijven maken. Bekijk de overzichten op www.nrkrecycling.nl.