Solids, Pumps & Valves en M+R: anders dan we gewend zijn, maar niet minder

De internationale beursorganisator Easyfairs trapt dit najaar af met het eerste gerichte event voor de procesindustrie. De vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en nieuw dit jaar vakbeurs M+R, vinden op 6 & 7 oktober 2021 gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy. Bas van Gent, Business Unit Director Industrial: “Eindelijk mogen en kunnen we elkaar weer face-to-face ontmoeten en nieuwe innovaties ontdekken. Niet alleen wij hebben dit gemist, maar we merken ook dat de doelgroep van dit evenement zeer positief staat tegenover een bezoek.”

Het unieke van de combinatie van deze vakbeurzen is dat professionals uit de procesindustrie er oplossingen vinden voor het gehele proces. Traditionele componenten en installaties voor droge (Solids) en natte processen (Pumps & Valves) staan centraal. Nieuw deze editie is vakbeurs M+R. Een gericht event met focus op procesinstrumentatie en –automatisering. Van Gent: “Met de toevoeging van vakbeurs M+R spelen we in op trends als digitaliseren en meer autonoom werken. Het evenement transformeert zich hierdoor van een event met voornamelijk traditionele componenten en installaties naar een totaalplatform met meer focus op innovatie.” De bezoekers treffen op vakbeurs M+R o.a. Vega, Endress + Hauser, Transtech, Lans Nivotherm, Sick, Elscolab, Neroco Detectie BV, Hethon en SMAR Nederland.

Conferentieprogramma en Recycling Area

Ook dit jaar staat kennis delen tijdens dit evenement centraal Van Gent: “We hebben gemerkt tijdens de 2019-editie dat er veel animo was voor het conferentieprogramma. Twee dagen lang hadden we twee volle theaters.” Dit jaar delen de partners ISPT, KWR, TNO, Deltalinqs, iTanks & Aptean Foodware 365 kennis over optimalisatie van installaties, duurzaam produceren en veilig werken. Op de Recycling Area staan de exposanten Pal S.r.l, Muller Beltex B.V. en Tawi. Bij deze deelnemers staan oplossingen centraal die inspelen op recycling en circulariteit in de procesindustrie. Van Gent: “Ondanks dat deze editie anders is dan we gewend zijn, zal het zeker niet minder zijn. Bezoekers ontmoeten hier diverse bekende en mogelijk nog niet bekende leveranciers en kunnen daarnaast inspirerende workshops en presentaties bijwonen die hen verder helpen met de uitdagingen van vandaag en morgen.”

Veilig zaken doen

Easyfairs doet er alles aan om het beursbezoek zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Toegang tot de beursvloer is daarom alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, herstelbewijs of negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud). Onlangs organiseerde Easyfairs al haar eerste beurs sinds een jaar tijd, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Deze is succesvol verlopen. Op dit moment bereidt Easyfairs zich voor op de volgende reeks aan beurzen, waaronder de verpakkingsbeurs Empack.

Smart badge voor bezoekers

Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge. Met deze technologie wordt het nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smart badge technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die ze bij binnenkomst ontvangen. Na afloop van het bezoek ontvangen bezoekers alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox. Deze technologie is ook nog eens milieuvriendelijk, want de bezoeker loopt zo zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer af.

Praktische informatie

Op 6 & 7 oktober 2021 vinden Solids, Pumps & Valves en M+R plaats in Rotterdam Ahoy. Bezoekers uit de vloeibare en droge industrie oriënteren zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. De beursvloer bestaat uit drie delen: Vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk), Vakbeurs Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en Vakbeurs M+R (procesinstrumentatie en automatisering). De drie vakbeurzen vormen samen één evenement. Voor meer informatie: www.pumpsvalves.nl/mr/en www.solidsrotterdam.nl en www.mr-processing.nl  

 Registreren voor dit evenement kan via: https://bit.ly/3zGqcFt. Het toegangsticket geeft toegang tot beide vakbeurzen.