Meetup oktober: IoT in het onderwijs

IoT is here to stay. Maar geen enkele technologie ontwikkelt zich zo snel als de wereld van IoT: die is constant in verandering. Nu weten we dat het onderwijs niet bekend staat om snelle reacties op verandering. Terwijl het heel belangrijk is dat de werknemers van de toekomst worden opgeleid met een IoT mindset. En dan juist de leerlingen die niet als techneut worden opgeleid: zij gaan later de mogelijkheden in hun vakgebied herkennen en zorgen dat door de toepassing van IoT nieuwe mogelijkheden worden benut.

Daarom heeft de IoT Academy een educatieprogramma ontwikkelt. Nu nog specifiek gericht op HBO instellingen, maar binnenkort komt er ook een MBO versie beschikbaar en gaat IoT Academy team specifiek voor bedrijven een IoT curriculum ontwikkelen.

We vonden het de hoogste tijd om dat curriculum eens onder de aandacht te brengen. Tijdens dit webinar maak je kennis met het curriculum: IoT Academy team laat het online leerplatform zien, de content die IoT Academy team aanbied, het IoT platform dat IoT Academy team op cumulocity heeft gemaakt en de IoT Educatiekit op basis van de Marvin. Naast de makers komen ook de gebruikers aan het woord: docenten van de Haagse Hogeschool en NHL Stenden die het curriculum inmiddels meerdere malen hebben ingezet. En studenten die door het IoT Academy team programma een eerste kennismaking met IoT hebben gehad.

Je kunt het webinar zowel fysiek bij IoT Academy team in Rotterdam bezoeken als digitaal via de livestream. In beide gevallen is er ook ruimte voor vragen en suggesties over het curriculum en een hapje en drankje achteraf. Bij online deelname zul je die wel zelf moeten meenemen;-).