Gedeputeerde Eddy van Hijum op bezoek bij Colpro BV

Op 4 oktober jl. bracht gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Overijssel, Eddy van Hijum, een bezoek aan Colpro BV in Almelo. Colpro BV heeft een uiterst duurzaam nieuw gebouw neergezet op het Bedrijventerrein Twente Noord in Almelo. Leden van districtsbestuur Oost, bondsraadsleden en de gedeputeerde werden rondgeleid door Raymond en Christa Hudepohl waarbij uitleg werd gedaan van de totstandkoming en uitwerking van het idee om met gebruikte materialen een volledig nieuw en duurzaam pand neer te zetten.

Vervolgens ging Eddy van Hijum in gesprek met de bestuursleden en bondsraadsleden van district Oost over diverse actuele zaken. Met name het Europese speelveld als het gaat om ondersteuningsmaatregelen, subsidies op investeringen in de diverse lidstaten, etc. leverde veel gespreksstof op en heeft geleid tot een gezamenlijk bezoek aan Brussel binnenkort.

Vervolgens uitgebreid gesproken over de circulaire maakindustrie en innovatiebeleid 2.0 waar met name de nadruk moet komen te liggen op de keten- en clusteraanpak als het gaat om digitalisering en circulariteit. Het gesprek met de gedeputeerde is een jaarlijks terugkerend overleg om elkaar te informeren over actuele ontwikkelingen in de maakindustrie in Overijssel.