Voorkom blootstelling aan het giftige chroom-6 met de TK11® Chroom-6 Detectie Testkit

Chroom-6: de stof is de laatste jaren vaak in het nieuws geweest en dat is niet voor niks. Het is namelijk een zeer giftige stof die gezondheidsrisico’s kan geven voor mens en milieu. Chroom-6 kan vrijkomen tijdens het schuren, zagen, slijpen en branden van oude chroom-6 houdende verflagen of bij verhitting van staal, zoals machineonderdelen. Dit is dan te herkennen aan een witte/groene stoffige laag op het metaal.

Zelf snel en nauwkeurig testen op chroom-6
Om veilig te kunnen werken is het belangrijk vooraf te weten of chroom-6 aanwezig is in de verflaag of het metaaloppervlak waarmee wordt gewerkt. MATinspired ontwikkelde hiervoor de TK11® Chroom-6 Detectie Testkit. Dé manier om snel en gemakkelijk zelf een chroom-6 test uit te voeren. Een testkit bestaat uit 25 teststaafjes en een flesje testvloeistof.

Handzaam en eenvoudig in gebruik

U maakt de teststaaf vochtig met de testvloeistof. Wrijf de teststaaf goed over het metaal of het verfoppervlak. Verkleurt de teststaaf paars, dan is chroom-6 aanwezig. Het resultaat is direct duidelijk. U kunt snel de nodige maatregelen nemen, zodat gezondheidsproblemen en eventuele schadeclaims voorkomen kunnen worden.

Over MATinspired B.V.

MATinspired B.V. ontwikkelt sneltesten voor onder andere chroom-6 en lood. Recent is een nieuwe testkit geïntroduceerd, de TK11®‑HS, waarmee ook zeer lage concentraties chroom-6 kunnen worden gedetecteerd.

 www.matinspired.nl    – info@matinspired.nl