Data omzetten in informatie – IIoT implementeren met INSYS icom

INSYS icom slaat de brug tussen OT en IT. Wij bieden oplossingen die bedrijven helpen om uit hun industriële data informatie met echte toegevoegde waarde te genereren. Met onze producten kunt u uw bedrijf klaar maken voor de toekomst, de efficiëntie in de waardeketen verhogen, machinestilstand voorkomen of volledig nieuwe marktsegmenten ontsluiten.

Wanneer wordt data echte informatie? Wanneer bedrijven nieuwe inzichten verwerven uit de data die ze verzamelen. Oplossingen zoals Predictive Maintenance, Condition Monitoring of Big Data zijn slechts enkele voorbeelden.

De toegevoegde waarde hiervan voor de bedrijven is duidelijk: kosten kunnen gemakkelijk verlaagd, processen geoptimaliseerd of volledig nieuwe bedrijfsmodellen ontwikkeld worden.

Dergelijke IIoT-projecten zijn echter niet gemakkelijk te implementeren. Het verbinden van heterogene machines in verschillende gebieden en het centraal beheren van gegevens vanaf grote afstanden vereist een hoog niveau van competentie en knowhow inzake beveiliging en procesinzicht. En dit is precies waar INSYS icom in het spel komt: al bijna 30 jaar ontwerpen en ontwikkelen wij onze routers, services en software in onze hoofdvestiging in Regensburg. Daarom kennen wij de complexe uitdagingen van onze klanten en leveren wij pasklare oplossingen die overtuigen door veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ons assortiment bestaat uit krachtige gateways, configureerbare software, KRITIS-beproefde VPN-diensten en geïntegreerd router management voor eenvoudig beheer van vele apparaten.

Onze gateways vormen het uitgangspunt voor het verzamelen van data. Ze zijn ontwikkeld voor de hoogste eisen, modulair uitbreidbaar en flexibel inzetbaar. De schaalbare applicatiesoftware ‘icom Data Suite’ maakt van de gateways echte IoT-routers en overtuigt door de ondersteuning en conversie van talrijke industriële protocollen, edge computing en cloud connection. Met de icom Connectivity Suite – VPN bieden wij een ‘managed service’ die u altijd en overal transparante en veilige toegang geeft tot uw machines en systemen. De integratie en het beheer van de apparaten zijn zeer eenvoudig. Hiervoor zijn noch een eigen infrastructuur, noch IT-specialisten nodig. Bovendien kan icom Router Management (iRM) worden gebruikt om de uitrol van apparaatfirmware, configuraties of beveiligingscertificaten centraal te beheren.