Hoe past u optimaal voorraadbeheer toe op de machines in uw productielijnen?

5 Best Practices voor optimaal voorraadbeheer in productieomgevingen + hoe u deze toepast op uw machinepark

Ieder productiebedrijf weet dat effectief voorraadbeheer essentieel is voor succes. Maar is er ook goed nagedacht over de voorraad van industriële elektronica die de productielijnen draaiende houdt? Helaas is het antwoord dat wij krijgen vaak ‘Nee, hier hebben we niet over nagedacht’. Het is hoog tijd om dit te veranderen…

In ons blog leest u waarom voorraadbeheer in productieomgevingen van essentieel belang is, wat de 5 Best Practices voor optimaal voorraadbeheer zijn en hoe u deze kunt inzetten voor het beheer van cruciale elektronica.

Waarom ook voorraadbeheer van elektronica van essentieel belang is

Helaas wordt er in veel gevallen niet nagedacht over het voorraadbeheer van cruciale elektronica en reserveonderdelen voor machines.

Vaak ontbreekt het overzicht van welke onderdelen er in de machines zitten. In de meeste gevallen zien we dat deze informatie versplinterd is in verschillende systemen óf verzameld in het hoofd van een select aantal collega’s.

Het gevolg van zo’n gebrek aan overzicht? Bij een storing blijkt cruciale elektronica niet altijd beschikbaar en moet er onder hoge druk een oplossing worden gevonden. En dat alles terwijl de productielijn stilstaat en kostbare tijd wegtikt…

Het resultaat is dat er hoge kosten worden gemaakt om het probleem à la minute op te lossen, terwijl een storing eenvoudig door de technische dienst opgelost kan worden als de juiste onderdelen binnen handbereik zijn.

Wat u in ons blog kunt lezen:

Bezoek ook de website.