2022 wordt een boeiend jaar voor wie werk maakt van innoveren, automatiseren, digitaliseren en maken 4.0!

3 belangrijke techno-industriebeurzen effenen in 2022, na seriële lockdowns en thuiswerk, voor u en uw teams even het lichtend pad. Alle 3 hebben ze ondanks hun unieke focus duidelijk 1 unieke missie: ontdekken, leren en netwerken over hoe uw bedrijf exponentieel kan schakelen om zowel de organisatie, operationele divisies en productie slimmer aan te pakken. Noteer met stip in uw agenda, en verwittig uw betrokken collega’s omtrent deze 3 “must be there’s”.

Lente 2022 : Het Walhalla voor automatiseren, innoveren én industry4.0 voor alle verticals van de Benelux industrie.
Indumation.be 2022 (18-19-20 mei 2022 | Kortrijk Xpo)
De 6e editie van Indumation.be is de Benelux afspraak voor iedere industriële organisatie die de allernieuwste componenten, platformen, integraties en oplossingen zoekt om afdelingen zoals engineering, productie, maintenance, assets, toeleveringsketen, assemblage, planning, warehousing, logistiek, dienst na verkoop etc. tot in de puntjes te optimaliseren en automatiseren. Met meer dan 220 mondiale technologie- en componentenleveranciers en over de 10.000 bezoekers uit OT en IT speelt Indumation.be 2022 mee in de West-Europese I4.0 premier league. Benelux bezoekers uit de procesindustrie, maakindustrie en grote infrastructuren ontmoeten elkaar op de beurs, de bruisende nocturne, de inspirerende Connectivator en de talrijke gratis Expert Classes. Meer over Indumation.be 2022, de 7 technologieroutes, de exposanten en hoe u kan exposeren/registreren vindt u hier.

Najaar 2022 : Alles over slim en geavanceerd maken / ontwerpen & versneld industrieel digitaliseren tijdens D2M 2022 en ABISS2022.
D2M 2022 (21-22 september 2022 | Kortrijk Xpo)
D2M, oftewel Design to Manufacturing is de gloednieuwe naam voor het samenvloeien van de industriële maak- en designbeurzen (Machineering Network Event & Prototyping Xpo), die anno 2020 voor de eerste maal een geslaagde combo werden. De nieuwe naam dekt nu volledig de lading: 2 dagen netwerken en ontdekken hoe maakbedrijven (over)morgen de volledige waardeketen van performant product design en slim produceren volledig integreren. Op D2M vindt u zowel alle technologie, software en tools voor geavanceerde industriële productontwikkeling als de nieuwste machines, gereedschappen en automatisering om sneller, flexibeler en op maat van de klant te produceren/te assembleren. Beslissers en voorschrijvers uit de twee -vroeger volledig gescheiden- silo’s: engineering en manufacturing, en alle afdelingen daar tussenin zoals prototyping, planning, supply chain, logistiek, na-verkoop, maintenance, ontdekken op D2M alle oplossingen om als 1 gestroomlijnde maakorganisatie sneller en zonder inefficiënties, nieuwe producten op de markt te brengen op maat van de klant van morgen. Alles over exposeren, bezoeken en thema’s op D2M ontdekt u hier.

ABISS 2022 (6 oktober 2022 | Kortrijk Xpo)

De netwerkbeurs en summit voor de geconnecteerde fabriek van de toekomt is ondertussen aan haar 7e editie toe. ABISS groeide uit tot het leer- en netwerkplatform voor iedere industriële organisatie die werk maakt van (of de eerste pilots plant) om meerdere of specifieke afdelingen zo snel mogelijk te digitaliseren. Minstens 70 mondiale en lokale technologiepartners demonstreren zowel kant-en-klare als op maat ontwikkelde platformen, software en applicaties die bruikbaar zijn om industriële organisaties integraal of per afdeling slimmer, geconnecteerd en gemonitord performanter te maken. De netwerkbeurs en het uitgebreide programma aan Expert Classes zijn een must voor management en teams uit OT en IT -die op zoek zijn naar de juiste partners, best practices, lessons learned en benchmarks- om zowel engineering, productie, assets, onderhoud, planning, logistiek, opslag, supply chain als andere kritische afdelingen veilig en performant te digitaliseren. De content en het beursaanbod zijn onderverdeeld in Industry of Things, Intelligence of Things & Security of Things. Meer over de thema’s, exposeren en bezoeken vindt u hier.