Ex-proof camera’s, smartphones, tablets, scanners,  …  een  “need to have” ?

De tijd dat papier gebruikt wordt om onderhoudsrondes te plannen of meetwaarden te noteren gaat langzaam voorbij aangezien bedrijven inzien dat dit efficiënter uitgevoerd kan worden. Het gebruik van digitale hulpmiddelen biedt een aantal voordelen, naast efficiëntie kunnen bijvoorbeeld ook fouten voorkomen worden bij het overnemen van data of doordat papieren door een regenbui niet meer leesbaar zijn.

In veilige omgevingen kan men normale smartphones, tablets of camera’s gebruiken maar in explosiegevaarlijke omgevingen kan dit niet. Gebruik van normale apparatuur is dan ten strengste verboden en gebruik hiervan kan verwijdering van de plant, annulering van opdrachten en zelfs ontslag op staande voet tot gevolg hebben.

Voor dit soort toepassingen bieden gespecialiseerde bedrijven zoals BARTEC gecertificeerde oplossingen voor zowel gas- als stofexplosiegevaarlijke omgevingen.  BARTEC kijkt altijd welke productontwikkeling de gebruiker voordelen kan bieden. Producten moeten naast state-of-the-art ook gebruiksvriendelijk en robuust zijn.

Het doel is om producten te leveren die qua gebruik en functionaliteit zo dicht mogelijk liggen bij datgene wat in de veilige zone ook gebruikt wordt, ondanks dat er in de industrie andere omgevingscondities heersen dan bijvoorbeeld in een kantoor omgeving.

 

Daarom biedt BARTEC explosieveilige smartphones en camera’s met groot beeldscherm, hoog resolutie camera’s en een grote geheugen capaciteit. Tablets met 10,1“ display met camera, 4G/LTE module en Windows OS waardoor standaard onderhoudssoftware direct geïnstalleerd kan worden en geen toegang tot het lokale netwerk nodig is om een inspectieronde succesvol af te ronden. Uiteraard  zijn de touchscreens van deze devices met werkhandschoenen te bedienen. Daarnaast maakt BARTEC Access Point behuizingen waarin klant gewenste Access points in geplaatst kunnen worden.  

 

Voor meer informatie klik hier!