Tijd voor de bandenwissel, maar waar bergt u ze op?

Twee keer per jaar wisselen de meeste mensen hun banden van zomer- naar winterbanden en andersom. Als u ieder seizoen de banden wisselt, is het fijn om deze goed op te kunnen slaan. Dit kan bij een garage of bandenspecialist bij u in de buurt, maar als u zelf genoeg ruimte heeft is dat ook een goede optie. Maar waar moet u aan denken bij het opslaan van uw banden?

De beste manier om thuis banden te bewaren

Het belangrijkste bij het opslaan van banden is dat ze beschermd worden tegen invloeden van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een droge, koele ruimte waar niet te veel licht bij komt. Als u geen plek heeft waar weinig licht komt, dan is het een optie om gebruik te maken van een beschermhoes. Deze beschermt de banden tegen licht en andere invloeden en zorgt dus ook voor minder uitdroging.

Als u thuis een geschikte ruimte heeft om de banden op te slaan, is dat niet alleen makkelijk maar bespaart u ook opslagkosten. U kunt ervoor kiezen om de banden met of zonder velg op te slaan. Wanneer u ze op de velg wilt bewaren, is het belangrijk dat u ze horizontaal opslaat. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een velgenboom, voorkomt u drukpunten. Slaat u de banden op zonder velg? Dan kunt u ze naast elkaar opslaan door middel van een bandenrek.

Het kan natuurlijk dat u thuis te weinig ruimte heeft om uw banden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw banden op te slaan bij een externe partij.