Meetapparatuur voor het meten van gas en stof in een ATEX omgeving

De werkgever is op grond van de Arbowet verplicht de werknemers te beschermen tegen explosiegevaar. De eenvoudigste manier om explosieveiligheid te garanderen is ervoor te zorgen dat er geen brandbare stoffen aanwezig zijn. Is de stof echter noodzakelijk en niet vervangbaar, dan moeten de omstandigheden in een explosieve atmosfeer worden beheerst. Dit kan met de meetapparatuur van ProCare Safety.

Neem bijvoorbeeld de TSI AM520i, dit is een persoonlijke aerosolmonitor die real-time de aerosolmassa van stof, damp, nevel, rook en mist meet binnen de ademhalingszone van uw medewerker. De AM520i is uiteraard IECX- en ATEX gecertificeerd.

Een ander voorbeeld is de MSA ALTAIR 4XR, dit is een robuuste multigasdetector. De gasdetector waarschuwt uw medewerker voor de aanwezigheid van explosieve en giftige gassen. Medewerkers dienen altijd te kunnen vertrouwen op hun gasdetector. De MSA ALTAIR 4XR is één van de meest betrouwbare en duurzaamste gasdetectoren. Zo garandeert de robuuste behuizing een extreme duurzaamheid en is bestand tegen een val op beton van 7,5 meter hoogte.

Enthousiast geworden en wilt u een vrijblijvende productdemonstratie? Bel ons op 050-2072172 of stuur een e-mail naar info@procaresafety.nl.

www.procaresafety.nl