Simpel verpakken is vaak goed genoeg

Met minder ‘waste’ van materialen en grondstoffen als eerste prioriteit

Omdat de wereld zuinig moet zijn met beschikbare grondstoffen en materialen, kunnen we er ook maar het beste zo min mogelijk van gebruiken. Banderolleren leidt sowieso tot materiaalbesparingen van 80% of meer.

We kunnen de meest luxe banderollen leveren, maar vaak is een eenvoudige banderol van bruin of wit Kraft papier al meer dan voldoende. Zeker in combinatie met additionele  printtechniek, waarmee noodzakelijke product- of merkinformatie gelijktijdig met het banderolleren op de banderol kan worden geprint. Een combinatie die banderolleren breed inzetbaar maakt en tegelijkertijd zorgt voor het behalen van doelen op het gebied van ‘waste’ en materiaalreductie, communicatie en milieu.

Textielfabriek Zwartz biedt een mooi voorbeeld. Zwartz koos bewust voor een bruine papieren banderol om de ambachtelijke en natuurlijke uitstraling van hun jute en touw te benadrukken. Maar ook omdat de markt vraagt om duurzame, recyclebare verpakkingen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en plastics.

Printen tijdens banderolleren op bruin of wit Kraft papier biedt enorm veel flexibiliteit en daarmee ook efficiëntievoordelen. Omdat u kunt printen wat u maar wilt, hoeft u niet voor elk product een aparte banderol of alternatief labelsysteem in huis te hebben. Zodra productspecificaties een upgrade krijgen, verandert u deze slechts in de printopdracht. Daardoor hoeft u dus ook geen overtollig labelmateriaal weg te gooien, omdat de informatie niet meer up-to-date is. Met direct zeer positieve effecten op ‘waste’ reductie. De operator hoeft alleen maar de geüpdatete informatie via een usb in de printer van de banderolleermachine te stoppen. De nieuw geprogrammeerde prints worden direct op het bestaande bruine of witte banderolleerpapier geprint.

Meer weten? Kom eens langs met uw product of vraag een live consultatie aan. Op het hoofdkantoor van Bandall beschikken we over uitgebreide online faciliteiten om u alle voordelen voor uw product te kunnen showen. sales@bandall.com