Jeva kiest automatisch emulsie bijvullen met PetroFill 

Productie-optimalisatie door 24/7 automatisch emulsie bijvullen

In Lopik heeft Jeva Metaalbewerking B.V. eind 2021 een PetroFill vulsysteem voor het automatisch emulsie bijvullen van de machines in gebruik genomen. Na hun marktonderzoek kwam naar voren dat het PetroFill automatisch bijvulsysteem een belangrijke bijdrage kon leveren aan de voortschrijdende  productie-optimalisatie. Door verdergaande robotisering en manloze productie was de uitdaging om de machines veel langer operationeel te houden en dus was 24/7 automatisch bijvullen van de machinetanks een logische stap.

Het PetroFill vulsysteem is in december 2021 als Turn-Key project geleverd en heeft vanaf de eerste ingebruikname haar nut bewezen. Niet alleen vanwege het overbodig maken van gesleep met vulkarren door handmatig vullen, maar ook door meer temperatuurstabiliteit tijdens de bewerkingen. Ook de machinebedieners zijn zeer tevreden en kunnen nu zonder afleiding hun primaire taken verrichten, waardoor zij meer productietijd beschikbaar hebben.

Door te kiezen voor het modulaire PetroFill Profi systeem kunnen toekomstige uitbreidingen bij verdere groei van Jeva Metaalbewerking B.V. op eenvoudige wijze worden gerealiseerd, zoals meer verspaningsmachines, meer bijvul-capaciteit of bediening-op-afstand.

 

De aansturing van de toevoermodules vindt plaats vanuit de besturingskast met vaste kabelverbindingen die ongevoelig zijn voor stroomstoringen van buitenaf. Overstromingsrisico’s zijn afgedekt door meervoudige bewakingen en ingebouwde druksensoren, die ook leidingbreuk direct zouden constateren indien dit zou optreden.

Na enkele maanden  gebruik is het PetroFill systeem voor directie en medewerkers bij Jeva een onmisbare aanvulling, die leidt tot meer productierendement en zorgeloze spindeluren.

Dagelijks worden honderden machines verspreid over 7 West-Europese landen automatisch gevuld door PetroFill systemen. Bij introductie van het systeem ca. 12 jaar geleden, werd direct duidelijk hoeveel besparing te realiseren was, op zowel vloeistofverbruik en -afvoer, als ook operator uren. Aanvankelijk bekritiseerd door concullega leveranciers van metaalbewerkingsvloeistoffen, zijn steeds meer partijen zich inmiddels bewust van de voordelen maar ook noodzaak op het gebied van het milieu. 

 

Voor meer informatie over het project bij Jeva Metaalbewerking B.V. in Lopik kunt u terecht bij Petroline International B.V. www.petroline.nl of scan de volgende QR code op uw smartphone: