Oranje Handelsmissiefonds

Inschrijving Oranje Handelsmissiefonds geopend

Ondernemers met een internationale droom kunnen zich tot 30 juni 2022 inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Het OHMF zoekt kleine en grotere mkb-ondernemingen die een eerste stap in het buitenland willen zetten. Ook bedrijven die al in het buitenland actief zijn kunnen zich inschrijven als deelnemer. De uiteindelijke tien winnaars worden door een jury bestaande uit experts op het gebied van internationaal zakendoen in oktober tijdens het Nationaal Export Event bekendgemaakt. Zij krijgen een jaar lang begeleiding op maat bij hun start op een buitenlandse markt.

Oranje Handelsmissiefonds

Het fonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De initiatiefnemers willen Nederlandse ondernemers stimuleren en inspireren om over de eigen landgrenzen heen te kijken. Zij helpen elk jaar tien middelgrote bedrijven bij het opzetten van een internationaal netwerk, omdat zij zelf vaak niet het netwerk, de armslag of het geld hebben om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen.

De winnaars ontvangen van de initiatiefnemers van het fonds een uitgebreid prijzenpakket. Denk aan toegang tot een internationaal netwerk, advies op maat van RVO en 1-op-1-hulp van buitenlandse ambassades, deelname aan een (geplande) handelsmissie en deelname aan het Nationaal Export Event 2022. Het winnen van het fonds opent letterlijk deuren in het buitenland. Sommige eerdere winnaars verwerkten al binnen een jaar hun eerste buitenlandse orders.

Meldt je bedrijf nu aan via www.ohmf.nl 
 

Team Internationaal Ondernemen

Heeft u vragen op het gebied van internationaal ondernemen? Koninklijke Metaalunie helpt u aan de juiste informatie, organisatie of contactpersoon. Metaalunie organiseert jaarlijks diverse ondersteunende activiteiten, zoals handelsmissies, beurscollectieven, workshops en informatiebijeenkomsten over internationaal zakendoen. Via Metaalunie kunnen bedrijven ook deelnemen aan een exportcoachingstraject voor startende exporteurs met de Starters International Businessregeling (SIB). Stuur voor vragen een mail naar internationaal@metaalunie.nl.