Subsidie Verduurzaming

Aanvragen Subsidie Verduurzaming MKB kan nog tot 30 september

Het aantal aanvragen voor de Subsidie Verduurzaming MKB is de afgelopen maanden flink gestegen. Met deze regeling kunnen mkb’ers en kleine ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen, een gespecialiseerde energieadviseur inschakelen om inzicht te krijgen in verdere verduurzaming van hun onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de subsidiemogelijkheid voor ondersteuning om een of meer maatregelen uit het advies daadwerkelijk uit te voeren.
 
Het bedrijfspand mag per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken. Mkb-ondernemers kunnen bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor het inschakelen van een accountant of projectleider voor het inkooptraject van de maatregelen en het regelen van financiering. De overheid vergoedt tachtig procent van het advies en de ondersteuning; twintig procent is voor rekening van de ondernemer. Subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst. De maximale subsidie is 2.500 euro per bedrijfspand.
 
De regeling loopt nu nog tot en met 30 september 2022. Vanwege de sterke toename in het aantal aanvragen wordt gekeken naar de mogelijkheden voor verlenging van de regeling. 
 

Meer over Subsidie Verduurzaming

Lees meer over de regeling en hoe je deze kunt aanvragen op RVO