brexit

Eerste 32 miljoen voor bedrijven geraakt door Brexit beschikbaar

Ondernemers die zakelijk zijn getroffen door de Brexit kunnen zich vanaf vandaag melden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In totaal is er 32 miljoen euro beschikbaar om bedrijven te helpen bij hun internationale ambities. Het geld komt uit het EU-Handelsprogramma van de Brexit Adjustment Reserve (BAR).

Wat houdt het handelsprogramma in?

Via het EU-Handelsprogramma krijgt je via een digitaal platform toegang tot exclusieve diensten en activiteiten. Denk aan op maat adviesgesprekken of activiteiten zoals handelsmissies en beurzen. Het programma heeft als doel om ook in andere landen succesvol zaken te gaan doen. Het EU-Handelsprogramma biedt steun op verschillende manieren. Bedrijven kunnen kosteloos individuele ondersteuning krijgen in de vorm van marktadvisering, kennisontwikkeling of begeleidingsactiviteiten, bijvoorbeeld workshops, trainingen of adviesgesprekken.

Brexit compensatieregelingen naar verwachting in september open

RVO voert het programma uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), gefinancierd door de Europese Commissie. Het EU-Handelsprogramma is daarvan het eerste onderdeel dat beschikbaar komt voor het Nederlandse bedrijfsleven. Later volgen ook nog twee compensatieregelingen voor bedrijven die geraakt zijn door Brexit. Die worden naar verwachting 1 september opengesteld. Wij houden bedrijven via onze nieuwsbrief hierover op de hoogte.

brexit overheid