In zes stappen naar een veilige werkomgeving

Jaarlijks vinden er in Nederland veel ongevallen plaats in magazijnen. De logistieke sector is, mede door het hoge aantal ongevallen, één van de meest risicovolle sectoren in Nederland. Daarom is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan de veiligheid binnen deze sector.

Om de veiligheid in het magazijn te verhogen, is het belangrijk om te zien dat veiligheid een samenspel van meerdere factoren is. Maar hoe kunt u het aantal ongevallen in uw magazijn terugdringen? Hoe pakt u dit aan en waar kunt u het beste beginnen? Met behulp van onderstaande zes stappen en onze gratis checklist werkt u naar een veilige werkomgeving voor uw werknemers.

  1. Voetgangers en voertuigen gescheiden houden door middel van speciale voetgangers- en voertuigpaden, zodat het aantal aanrijdingen geminimaliseerd kan worden.
  2. Het aanbrengen van aanrijdbeveiliging, zoals hoekbescherming, stellingbescherming, stootranden en vangrails, zorgen voor extra veiligheid in het magazijn.
  3. Weldoordachte signalering, zoals borden, spiegels en grondmarkeringen, zorgt voor meer duidelijkheid op risicovolle locaties in het magazijn.
  4. (Ergonomische) hulpmiddelen voor werknemers zodat zijn te allen tijde hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren en de fysieke belasting te verminderen.
  5. Een schone en opgeruimde werkomgeving verminderd de kans op gevaarlijke situaties zoals struikelen en uitglijden.
  6. Betrokkenheid creëren onder werknemers, zodat veiligheidsregels en -voorschriften worden nageleefd.

Wilt u meer weten over het creëren van een veilige werkomgeving? Lees dan meer informatie in onze blog en kunt u ook onze gratis checklist downloaden. Bent u op zoek naar advies om de veiligheid in uw magazijn te verhogen? Kruizinga.nl denkt graag met u mee!