&Holland

De weg naar een duurzame staalindustrie belicht door &Holland magazine

Het nieuwe &Holland magazine laat zien hoe Noord-Holland toewerkt naar een duurzame staalindustrie. Ook is er aandacht voor wegen, vogels én zomerse evenementen.

Voor een gezondere leefomgeving in de IJmond is een duurzame staalindustrie nodig. De provincie werkt daar samen met allerlei partijen naartoe. In &Holland schetsen 6 betrokkenen wat er moet gebeuren. Onder andere Linda Valent (dorpsraad Wijk aan Zee), Tata Steel-directeur Hans van den Berg, Faiza Oulahsen (Greenpeace) en gedeputeerde Jeroen Olthof komen aan het woord. “De mensen in de IJmond moeten erop kunnen vertrouwen dat hun omgeving leefbaar, schoon en gezond is.”

Het nieuwe &Holland magazine laat zien hoe Noord-Holland toewerkt naar een duurzame staalindustrie. Ook is er aandacht voor wegen, vogels én zomerse evenementen.

Voor een gezondere leefomgeving in de IJmond is een duurzame staalindustrie nodig. De provincie werkt daar samen met allerlei partijen naartoe. In &Holland schetsen 6 betrokkenen wat er moet gebeuren. Onder andere Linda Valent (dorpsraad Wijk aan Zee), Tata Steel-directeur Hans van den Berg, Faiza Oulahsen (Greenpeace) en gedeputeerde Jeroen Olthof komen aan het woord. “De mensen in de IJmond moeten erop kunnen vertrouwen dat hun omgeving leefbaar, schoon en gezond is.”

Werk in uitvoering

Verder besteedt het magazine aandacht aan de ruim 645 kilometer weg, 50 kilometer busbaan en 384 kilometer fietspad die de provincie beheert en onderhoudt. Hierop zijn dagelijks mensen en goederen slim, schoon en veilig onderweg naar hun bestemming. Een infographic laat zien hoe de wegen worden beheerd en onderhouden. Het complete plaatje áchter ‘werk in uitvoering’.   

&Holland gaat ook dieper in op vogelbescherming. Het online tijdschrift laat zien hoe de provincie de gevederde vrienden precies beschermt. Van kruidenstroken voor akkervogels tot speciale palen voor uiltjes. Voor de rubriek ‘Op de markt’ ging &Holland deze keer naar ‘t Gooi. Op de vrijdagmarkt Plein 1945 in Laren gaven Noord-Hollanders leuke tips voor activiteiten, zoals fluisterboottochten naar het Naardermeer en geocachen in de 6-Bergenroute.  

&Holland: Kans op kaarten

In de rubriek Het Dilemma staat ook deze keer weer een prikkelende vraag centraal. Namelijk of het gezien de situatie in de wereld niet beter is om volledig ons eigen voedsel te gaan verbouwen? De quiz in deze editie van &Holland gaat over zomerse evenementen en festivals waarbij de provincie betrokken is. Wat weet jij over Ironman en Kwaku? Test je kennis en win startbewijzen voor 1 van de Dam-tot-Dam evenementen!

Gratis abonnement

Interessant? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.

Lees hier het nieuwe &Holland magazine.