De staalconstructies van de grootste duurzame en opslagbare energiecentrale van Australië worden vervaardigd door Mono Steel

Mono Steel is een ijzer- en staalmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige afwerking en tijdige leveringsgarantie. Het bevindt zich ook in de tweede fase van Snowy 2.0 Hydroelectric Power Plant, een van de grootste projecten in Australië. De taak van Mono Steel in dit project is het produceren van de staalconstructies van de tweede fase ontworpen voor hernieuwbare energie…

Terwijl Mono Steel zijn megaproject voortzet in Seattle, VS, gaat het dit keer naar de andere kant van de wereld, naar Australië. Mono Steel, dat ook betrokken is bij het Snowy 2.0 Hydroelectric Power Plant Project, waarvan de eerste fase in 2020 werd voltooid, bevindt zich ook in de tweede fase van de fabriek.

Snowy 2.0, dat tot doel heeft een voorbeeld te stellen aan de wereld met zijn productie van schone energie en een van de grootste projecten in Australië is, is een project dat al sinds 2017 loopt. De eerste fase van het project werd in 2020 voltooid Nu begint het proces van het aansluiten van de dammen en het opslaan van energie. Het is de bedoeling dat in de tweede fase een nieuwe ondergrondse elektriciteitscentrale wordt gebouwd, die de twee bestaande dammen, Tantangara en Talbingo, zal verbinden met 27 km aan tunnels. De taak van deze ondergrondse elektriciteitscentrale is erg belangrijk. Wanneer de ondergrondse elektriciteitscentrale overtollige hernieuwbare energie produceert en de energievraag laag is, gaat het water naar de bovenste dam; wanneer de vraag naar elektriciteit groot is, pompt het water terug in de lagere dam om energie op te wekken. Op deze manier wordt het water hergebruikt in een gesloten kringloop en wordt het recyclebaar.

De eerste stroom geproduceerd in Snowy 2.0, die naar verwachting zal worden voltooid met een kapitaal van “$ 4,5 miljard”, zal naar verwachting begin 2025 worden geleverd. Naar verwachting zullen dan zes productie-eenheden geleidelijk in gebruik worden genomen. Het project is niet alleen het grootste duurzame-energieproject van Australië, maar zal ook de veilige en stabiele overgang van consumenten naar een goedkope, koolstofarme toekomst ondersteunen. Het project zal voorzien in ongeveer 350.000 megawattuur aan grootschalige opslag door middel van on-demand opwekkingscapaciteit. Dat is genoeg energieopslag om drie miljoen huishoudens een week lang van stroom te voorzien.

Mustafa Toprakçeken, CEO van Mono Steel, dat in maart zal beginnen met de verzending van de tweede fase van Snowy 2.0, legt het project uit met deze woorden; “In de eerste fase van Snowy 2.0 hebben we deelgenomen aan de bouw van de bijkomende gebouwen en opslagruimten van de energiecentrale. Nu zijn we betrokken bij de bouw van ondergrondse tunnels en een ondergronds opslagcentrum. We zullen tot 2023 een belangrijk onderdeel van het project blijven. We zullen de staalconstructies en hulpelementen die nodig zijn voor tunnels produceren in onze faciliteiten in Turkije en Europa.”