verpakkingen

Duurzame verpakkingen voor transport en handel van vis

In de verpakkingsindustrie worden veel verpakkingen ontworpen voor single use. Dit heeft een flinke negatieve impact op de leefbaarheid op onze aarde, omdat het grote merendeel van de verpakkingen niet op een natuurlijke manier afbreekt. Ze eindigen op gigantische vuilnisbelten, in de zee of in de verbrandingsovens met een toename van CO2 tot gevolg.

Hollarts Plastic groep is een producent van verpakkingen en kreeg steeds vaker de vraag van klanten om verpakkingen te verduurzamen. Tijdens het Impact Nation Programma maakten ze een topje van het afvalprobleem inzichtelijk door in te zoomen op het transport van zalm. Jaarlijks worden daar namelijk 3 miljoen piepschuimen dozen gebruikt voor het vervoer van zalm die vanwege de hygiëne niet nogmaals gebruikt mogen worden. Designed for waste dus.

Samen met spelers uit de keten zochten ze naar een duurzaam alternatief. Geïnspireerd door de vlees industrie, ontwikkelden ze een krat dat na gebruik wel gereinigd kan worden en daardoor eindeloos gebruikt kan worden. Benieuwd naar de impact journey van Hollarts Plastic groep? Bekijk de video!

Over Impact Nation Live! Demo Day 2022

Met het programma Impact Nation helpen we bedrijven binnen 100 dagen duurzamer te ondernemen. Bedrijven die hebben deelgenomen aan Impact Nation laten het resultaat van hun impact journey zien tijdens een event waar verbinding en interactie centraal staan. Ontdek hoe deze bedrijven hun duurzaamheidsuitdaging op een impactvolle wijze zijn aangegaan door samen te werken met innovatieve partijen.

 

In gesprek

Op allerlei podia en platforms gaan onze experts en vertegenwoordigers tijdens evenementen in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als duurzaam ondernemen, circulaire economie, vastgoed en social impact.

 

Bekijk de video’s of beluister de podcasts