De Greef geeft het leven kleur met poedercoaten

Een paar brommeronderdelen in natlak. Daarmee begon het ooit voor DE GREEF coatings in de jaren zestig. Maar inmiddels beschermt en verfraait de derde generatie De Greef een grote variatie producten met voornamelijk poedercoating.

Poedercoating is bij uitstek geschikt voor het beschermen maar zeker ook verfraaien van metalen producten voor binnen en buiten. DE GREEF coatings is gespecialiseerd in poedercoaten voor binnentoepassingen, zoals interieurbouw en machineonderdelen.

Opa de Greef startte het spuit- en moffelbedrijf in een schuur in Vreeland. Nu, zestig jaar later, viert de derde generatie het 60-jarig bestaan in een uitgebreide productiehal in Breukelen, tussen Utrecht en Amsterdam.

Bijzondere projecten

Daar vindt het coaten plaats op de  volautomatische poedercoatlijn. Producten van staal, aluminium en koper met een maximale afmeting van 3 bij 1.50 bij 0.95 meter worden daar behandeld met poedercoating. Op de handmatige poedercoatafdeling worden kleine orders en bijzondere projecten, tot 6 meter, gecoat.

Effecten

Dat kan in één van de RAL-kleuren, waarvan DE GREEF coatings een groot deel op voorraad heeft staan. Daarnaast zijn er diverse effecten mogelijk met poedercoating, zoals diverse glansgraden, fijnstructuur en metallic. ,,Wij geven graag advies over welke behandeling van het product het beste is. Qua bescherming, maar ook qua kleur en uitstraling’’, legt directeur Albert de Greef uit.

ColourWall

Sinds kort hangt de ColourWall van poedercoatleverancier EuroLacke in het bedrijf om nog meer mensen snel van een passend advies te voorzien. Vrijblijvend kennis maken? Stap in de wereld van poedercoating op www.degreefcoatings.nl of bel 0346-261135.