ATLAS® VEILIGHEIDSSCHOENEN

Wie beroepsmatig dag na dag meerdere kilometers onderweg is, heeft alle twijfels allang laten varen: stevig schoeisel is onmisbaar op de werkplek. Enerzijds, aangezien een hoog draagcomfort het welbevinden verbetert, anderzijds vanwege het veiligheidsaspect. Voor gezondheidsbeperkingen in het gebied van de voeten of onderbenen is vaak nog niet eens een ongeval nodig, de alledaagse belasting is al voldoende. Want werkschoenen worden gemiddeld maar liefst 8-10 uur gedragen. 8-10 uur, waarin iedere stap een intensieve schok doorstuurt naar het bewegingsapparaat. Als deze schok niet voldoende wordt gedempt, kunnen de gewrichten beschadigd raken en er ontstaat pijn of een verkeerde stand. De juiste schoen kan dit tegengaan.

 DOELGERICHT EN ALLESOMVATTEND LOOPZOOLCONCEPT

Multifunctioneel materiaal en 3D-demping

Oneffen vloeren, wisselvallig weer en verschillende ondergronden behoren tot de alledaagse risico’s waaraan een bouwvakker aan wordt blootgesteld. Een gericht allesomvattend loopzoolconcept dat het gevaar van verzwikken tot een minimum beperkt, voorkomt misstappen. ATLAS®, de fabrikant van veiligheidsschoenen, heeft daartoe met behulp van de meest recente wetenschappelijke knowhow het zoolsysteem MPU-INNOFLEX® ontwikkeld.

  • INNOFLEX ondersteunt de drager optimaal in elke bewegingsfase, aangezien het zolencomplex permanent via dezelfde, natuurlijke krachtverlooplijn van de INNOFLEX LINE wordt gestuurd – van het eerste tot het laatste contact met de bodem.
  • De vele en soepel reagerende FLEXGROEVEN onder de neus van de schoen ondersteunen de natuurlijke afwikkeling en zorgen met hun positionering voor perfecte grip en steun.
  • De in het voorvoetgedeelte geplaatste DYNAMIC PLATES brengen de voorwaarts gerichte energie perfect over. Daarbij speelt de positionering een doorslaggevende rol.
  • Voor de energieabsorptie, dus de demping, zijn zones, zoals bijv. de CLOUDZONE in de hiel, verantwoordelijk.

Hierdoor is het mogelijk dat men de hele werkdag kan lopen zonder vermoeid te raken.

MPU® = multifunctioneel polyurethaan

Naast de opbouw van het zolensysteem speelt het materiaal een doorslaggevende rol. In de fabriek in Dortmund produceert ATLAS®zijn eigen, kwalitatief hoogwaardige zoolmateriaal. MPU is de afkorting van multifunctioneel polyurethaan en is multifunctioneel omdat ATLAS® de samenstelling van zijn materiaal bij iedere productie aanpast aan de individuele eisen en functies, waar de zool aan moet voldoen – voor ieder afzonderlijk van de ruim 450 modellen!

3D-demping voor een krachtige tred

 De loopzool is echter maar een deel van het trio dat bij ATLAS® het ideale zolenconcept vormt. Naast de loopzool is de tussenzool verantwoordelijk voor de zachte demping. Deze wordt dankzij ultramoderne technologie in een direct schuimproces versmolten met de loopzool, waardoor de samenstelling van diverse profielen en hardheidsgraden mogelijk is. Als derde zet ATLAS® in op de inlegzool, die door het anatomisch gevormde voetbed de druk op de voet optimaal verdeelt. Dit nieuwe systeem van drukontlastende inlegzool, dempende tussenzool en dynamische loopzool wordt ʽ3D-dempingʼ genoemd en is vooral gericht op preventie door zachte loopbewegingen, zonder vermoeidheidsverschijnselen.

Blackline

Veiligheidsschoen in een eigentijds design? Met de nieuwe BLACKLINE serie vindt u wat u zoekt: de sportief-lichte schachtconstructie van high performance memory foam past zich optimaal aan de vorm van de enkel en het verloop van de spieren aan, het INNOFLEX loopzolensysteem zorgt voor een uniek draaggevoel.

SL 535

De SL 535 XP | S3 uit de Allround serie is bestand tegen zwaar werk, ook bij weer en wind en biedt de drager altijd een veilige loop. Voor meer performance in een ruige werkomgeving.

 KORT EN BONDIG

Wie is ATLAS®?

ATLAS® – the shoe company is de toonaangevende fabrikant van veiligheidsschoenen in Europa en staat al vijf generaties lang garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Op de productielocatie in Dortmund worden jaarlijks ruim 2,6 miljoen paar veiligheidsschoenen geproduceerd – altijd met de ambitie de perfecte symbiose te vinden tussen innovatieve technologie, herkenbaar design en de perfecte verwerking van hoogwaardige materialen.