Bewezen veiligheid op ontransparante markt

In de wereld van aanrijdbeveiliging zijn er geen certificeringen en verplichtingen. Dit maakt dat iedereen aanrijdbeveiliging of markeringen kan aanbrengen naar eigen inzicht met schade en ongelukken als gevolg.

Grote internationale bedrijven (Coca Cola, Nestlé, Jaguar Landrover, DHL ed.) hebben daarom in samenwerking met TÜV Nord en de BSI (British Standards Institution) de PAS 13 opgericht. In de PAS 13 staan richtlijnen voor het plaatsen en testen van aanrijdbeveiliging. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan voetgangersveiligheid: hoe richt je een veilig verkeersplan in, hoe hoog moeten de hekwerken zijn en wat is de doorbuigzone van een vangrail?

Door de PAS 13 ontstaat er transparantie op de markt en is aanrijdbeveiliging met elkaar te vergelijken. Daarnaast verhoogt het de veiligheid binnen een werkomgeving wanneer de richtlijnen zijn toegepast.

De PAS 13 is voor iedereen opvraagbaar bij de BSI. Daarnaast doen onze specialisten hun veiligheidsscans op locatie a.d.h.v. deze richtlijnen. Ook wordt A-SAFE’s aanrijdbeveiliging onafhankelijk getest door TÜV Nord a.d.h.v. de PAS 13 richtlijnen. Zo weten klanten precies wat de aanrijdbeveiliging qua aanrijdingen kan opvangen.

Meer informatie of een veiligheidsscan bij u op locatie gewenst?

www.asafe.nl

info@asafe.nl

0174 613 120