Koplopers in logistiek aan het woord op Logistica Next en ICT & Logistiek

Een logistieke operatie die smart, safe en sustainable is. Dat willen we allemaal. Maar is dat haalbaar? En hoe komen we daar? In de Koninklijke Jaarbeurs komt op 8, 9 en 10 november de top van logistiek Nederland aan het woord tijdens Logistica Next en ICT & Logistiek. Tijdens deze vakbeurzen delen de koplopers hun visie en ervaringen uit de praktijk, delen wetenschappers de nieuwste onderzoeksresultaten en lichten experts de laatste innovaties toe.

Centraal op het evenement staat de Logistics Arena. Hier vertellen de koplopers in de logistiek wat zij vandaag al doen om hun operatie gereed te maken voor de dag van morgen. Op het programma staan sprekers als Rowell Versleijen (Plus Retail), Frank de Bruin (bol.com), Youssef Zouhair (IKEA), Wouter Sluiter (Fonq), Michiel van Veen (Quooker), Roel Megens (Sligro), Eline Oudenbroek (Interface) en Willemijn Potier (The Seaweed Company).

Nieuwe technologieën
De Topsector Logistiek verzorgt een kennistheater waarin de kansen van nieuwe technologieën zoals artificial intelligence en virtual reality worden verkend. Andere sprekers delen hun ervaringen uit projecten die de hele supply chain efficiënter maken door goederenstromen te bundelen, andere transportmodaliteiten te kiezen en real-time data te delen.

In een tijd waarin personeel schaars is, zijn goede arbeidsomstandigheden belangrijker dan ooit. In het theater Gezond en Veilig Magazijn vertellen experts van evofenedex en BMWT hoe elk bedrijf het werk van magazijnmedewerkers veiliger, gezonder en leuker kunnen maken. Bedrijven als Beter Bed en Smurfit Kappa delen hun ervaringen uit de praktijk.

Wendbare supply chain
Voor iedereen die worstelt met de grote turbulentie in de supply chain is het Supply Chain Theater een must. De supply chain-specialisten van BLMC geven handvatten voor een wendbare en veerkrachtige supply chain, afgewisseld door praktijkverhalen van internationaal toonaangevende bedrijven als Rituals en Boon Edam.

Voldoet jouw huidige WMS niet meer? Twijfel je over investeren in blockchain? Worstel je met digitale integratie van jouw logistieke keten? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in het Kennistheater ICT & Logistiek. Uiteenlopende specialisten van onderzoeksinstellingen en brancheorganisaties zetten jou op het goede spoor.