Bent u als ondernemer zakelijk geraakt door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU)? Om u hierbij te ondersteunen, stelt de EU geld beschikbaar. Dat is de Brexit Adjustment Reserve (BAR). Ondernemers die te maken hebben met aanpassingskosten door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, kunnen vanaf 1 november een compensatie aanvragen uit dit fonds.

Er zijn twee soorten kosten die in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming: reeds gemaakte kosten, waarvoor een deadline om dit aan te vragen geldt tot 31 maart 2023. En nog te maken kosten, waarvoor een deadline bestaat van 13 december 2022. Kosten die in aanmerking komen voor een compensatie zijn bijvoorbeeld kosten voor opleidingen, voorlichtingscampagnes, ICT aanpassingen, extern advies en inhuur van extra transportmaterieel.

Meer informatie en aanmelden: www.rvo.nl/subsidies-financiering/bar Op deze website vindt u ook de andere steunmogelijkheden die deel uit maken van de BAR.