JC-Electronics lanceert keurmerk voor refurbished industriële elektronica

JC-Electronics lanceert deze week JCertified, een kwaliteitskeurmerk voor refurbished industriële elektronica. Daarmee reageert het elektronicabedrijf op de overspannen situatie op de markt voor drives, HMI’s, PLC’s en industriële PC’s. Door leveringsproblemen van grote fabrikanten zijn de marktprijzen het afgelopen jaar met ruim 20% gestegen, waardoor leveranciers met elektronica van lage kwaliteit vrij spel hebben. JC-Electronics wil met het kwaliteitskeurmerk de maakindustrie vertrouwen geven in vernieuwde elektronica. 
 
Refurbishproces 
“Elektronica die gewerkt heeft kan weer werken. Op basis van deze filosofie hebben we de afgelopen 16 jaar een krachtig reparatie- en refurbishproces ingericht.” aldus Caspar Botter, manager Sales & Marketing bij JC-Electronics. In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd, zodat al het vuil verwijderd is. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten vervangen. Tot slot wordt de elektronica grondig getest. Bij HMI’s van Siemens worden ook de behuizing en folie’s vervangen. 
 
Tekorten zetten markt op zijn kop 
De markt voor industriële elektronica staat op zijn kop door het chiptekort, een gebrek aan grondstoffen en opgeschorte productie van nieuwe industriële elektronica bij o.a. Siemens. “Dit is het moment voor de maakindustrie om te ontdekken dat refurbished elektronica niet alleen een goedkopere smartphone voor je puber is. Maar dat het ook een betrouwbare en betaalbare oplossing is, waar je productielijn nog jaren mee vooruit kan. Met het kwaliteitskeurmerk JCertified geven we klanten dat vertrouwen. En 2 jaar garantie, net als bij nieuwe elektronica.” aldus Caspar Botter. 
 
Daarnaast is het gebruik van gereviseerde elektronica een duurzamere oplossing. Wanneer een drive, PLC, HMI of industriële PC hergebruikt wordt, hoeven grondstoffen niet gedolven te worden en wordt het milieu minder belast met afval (e-waste). 
 
Te herkennen aan de paarse sticker 
JCertified drives, HMI’s, PLC’s, en industriële PC’s zijn te herkennen aan de sticker op het apparaat. JC-Electronics refurbisht elektronica van Siemens, Schneider Electric, ABB, Allen-Bradley, Control Techniques, Fanuc, Lenze en Indramat. Op de webshop van JC-Electronics staat dit keurmerk bij het product op de productpagina.