Gratis terugkijken: webinar over veiligheid met CEVA Logistics

Bij de ingang van het warehouse van CEVA Logistics hangt een spiegel met het opschrift ‘wie is verantwoordelijk voor de veiligheid?’ “Als elke dag twee procent van de medewerkers in die spiegel kijkt en die vraag beantwoordt, is dat al winst”. Dat vertelde Matthijs Stek van CEVA Logistics tijdens een webinar van Warehouse Totaal in samenwerking met BMWT.

Het warehouse van CEVA Logistics in Oud-Gastel won in 2015 goud tijdens de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn. Zeven jaar later vertelt Matthijs Stek, contract manager bij de logistiek dienstverlener, hoe sindsdien de veiligheid is verbeterd. “Waarin we nog beter zijn geworden, is transparantie. We registreren elk incident en delen dat met alle vestigingen.”

Het uitwisselen van ervaringen met en inzichten uit incidenten draagt bij aan een gemeenschappelijke standaard op het gebied van veiligheid voor alle vestigingen van de logistiek dienstverlener. Stek: “Als een medewerker van de ene vestiging aan het werk gaat in de andere vestiging, hoeven we hem of haar alleen nog maar in het proces te trainen. De veiligheidsregels zijn hetzelfde.”

Gratis terugkijken
Stek deelde nog veel meer inzichten over veiligheid tijdens een webinar, waarin hij in gesprek ging met directeur Jan Hommes van BMWT en hoofdredacteur Peter de Weerd van Warehouse Totaal. Terugkijken van het webinar is gratis.

Ga naar de website van Warehouse Totaal om het webinar terug te kijken.