EZ Factory toont revolutie op de fabrieksvloer tijdens CES 2023

Skills Management en EZ Feed maken operators autonomer en effectiever

 

Op CES 2023, de meest invloedrijke techbeurs ter wereld, is EZ Factory een van de scale-ups die onderdeel vormen van de Nederlandse delegatie. Ze presenteren daar de nieuwste functionaliteiten van het operatorsplatform EZ-GO. De Skills Management module stelt bedrijven in staat altijd voldoende goed opgeleide mensen aan de lijn te hebben staan. EZ Feed is een uniek kanaal voor communicatie met en tussen operators.

 

Het thema van de Nederlandse delegatie is dit jaar ‘Tech for a responsible future’. Daar sluit EZ Factory nauw bij aan met EZ-GO. Dit platform maakt het werk van operators op de werkvloer veiliger en efficiënter, geeft meer ownership en leidt tot betere kwaliteit van processen en producten. Het EZ-GO platform wordt al veel gebruikt bij foodproducenten zoals FrieslandCampina, Heineken, Refresco en Lamb Weston, en industriële bedrijven zoals BMW Group en Berry Global. Samen met gebruikers ontwikkelt EZ Factory het platform verder, gebaseerd op vragen uit de markt. De nieuwste modules worden op CES 2023 gepresenteerd aan de bezoekers. Robert Bouwman en Randy Appiah, oprichters en eigenaars van EZ Factory, lichten deze nieuwe functionaliteiten toe.

Skills Management in tijden van personeelsschaarste

Ook in de industrie is de strijd om personeel hevig. Bovendien wil je nieuwe medewerkers snel inwerken en een prettige werkomgeving bieden. Daarbij helpt goed skills management. Sinds een jaar is dit een module binnen het EZ-GO platform, die in korte tijd zeer populair is geworden. Randy Appiah: ‘Skills Management blijkt te voorzien in een belangrijke behoefte. Deze module van het EZ-GO platform bevat drie onderdelen. Ten eerste een overzichtelijke werkinstructiebibliotheek, waarin operators gemakkelijk de juiste, visuele werkinstructie vinden. Dat helpt vooral nieuwe operators om snel zelfstandig en veilig te werken. Ten tweede een assessmentmogelijkheid voor productiepersoneel en tot slot een skills matrix, waarin van iedere medewerker is vastgelegd welke taken hij of zij beheerst. Dat maakt capaciteitsplanning een stuk gemakkelijker.’ Inmiddels gebruikt zo’n 40% van de EZ-GO gebruikers deze module. De Skills Matrix module is door bedrijven zelf in te richten en gemakkelijk bij te houden, waardoor de inhoud altijd actueel is en optimaal is afgestemd op de behoefte.

EZ Feed: de missing link in operatorscommunicatie

Hoe communiceer je als management met ‘de vloer’? En misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je dat belangrijke signalen van de operators in de boardroom terechtkomen? Tot slot, hoe gaaf zou het zijn als operators onderling successen en nieuwtjes kunnen delen? Al die mogelijkheden komen samen in de gloednieuwe EZ-GO module: EZ Feed. Dit interactieve communicatieplatform versnelt de communicatie binnen een productielocatie met een factor 20.

 

Robert Bouwman: ‘Stel, je hebt een veiligheidswaarschuwing waar iedereen in de fabriek direct van op de hoogte moet zijn. De meeste fabrieken hebben daarvoor een omslachtige procedure met mails, prikborden of uitgedeelde A4-tjes. En dan nog weet je niet of iedereen op de hoogte is, want er was tot nu toe nog geen eenduidig communicatiekanaal dat alle operators gebruiken. Met EZ-GO is dat er wel. Iedereen aan de lijn gebruikt immers de EZ-GO app bij elke shift. De module EZ Feed zorgt binnen het platform voor een continue stroom van informatie twee kanten op, die zorgt voor effectieve communicatie tussen de vloer en het management. Daarbij maken we ook een koppeling met de informatie die uit het platform zelf komt, zoals statistieken over de uitgevoerde taken. Op CES 2023 zullen we onthullen hoe het werkt en geven we demo’s. De pilotgebruikers zijn tot nu toe zeer enthousiast over de snelheid van deze communicatie en de laagdrempeligheid.’

 

CES 2023 vindt plaats in Las Vegas van 5 tot en met 8 januari 2023. EZ Factory is te vinden in de Venetian Expo, Level 1, Hall 6, Stand 62100/4.

Over EZ Factory

EZ Factory ontwikkelt innovatieve en gebruiksvriendelijke apps ter ondersteuning en optimalisatie van operationele processen in fabrieken. Met deze ‘bottom-up’ tools werken operators, monteurs en teamleiders efficiënter en kunnen zij continu processen verbeteren. Checklijsten, werkinstructies, autonoom onderhoudstaken, training en audits worden eenvoudiger en visueler. Resultaten zijn direct in een dashboard beschikbaar. De app EZ-GO wordt onder andere gebruikt door gerenommeerde bedrijven zoals Heineken, FrieslandCampina en Jacobs Douwe Egberts. EZ-GO vereenvoudigt het werk van frontline werknemers en boost de veiligheid, kwaliteit en productiviteit van de productie. EZ Factory gelooft in de kracht van de mensen die de producten maken en ontwikkelt apps altijd vanuit hun perspectief. Het motto is daarom: Power to the operator! www.ezfactory.nl