JCertified maakt duurzaam inkopen van betrouwbare industriële elektronica een ‘no-brainer’

Bij inkoopbeslissingen let je op prijs, leverbaarheid en kwaliteit van een product. Duurzaamheid wordt steeds vaker aan dit rijtje toegevoegd. Want, voor overheidsinstellingen en bedrijven in de industrie is het verlagen van de ecologische voetafdruk van strategisch belang geworden. Maar vertaal dat maar eens naar de werkvloer, waar je rekening moet houden met budgetten en continuïteit. Zeker in een elektronicamarkt die op zijn kop staat door leveringsproblemen van elektronicareuzen.

Markt voor industriële elektronica staat op zijn kop

Inkopers en beslissers hebben te maken met stijgende prijzen en afgenomen leverbaarheid van drives, HMI’s, PLC’s en industriële pc’s. Dit legt druk op budgetten en continuïteit van productielijnen. Het voornemen om bij te dragen aan de circulaire economie gaat dan als eerste het raam uit. Met refrubished elektronica met het JCertified-keurmerk hoeft dat niet.

Betrouwbare refurbished elektronica is een ‘no-brainer’

“Refrubished elektronica met het JCertified-keurmerk is betrouwbaar, heeft ook 2 jaar garantie én is goedkoper dan nieuw. Bovendien hoeven er bijna geen nieuwe grondstoffen voor gewonnen te worden. Dit is het moment voor overheidsinstellingen en de industrie om te ontdekken dat refurbished elektronica meer is dan een tweedehands smartphone of tablet. Bovendien kunnen wij dankzij onze grote voorraad je vrijwel altijd verder helpen. Ook als je acuut defecte elektronica moet vervangen.” aldus Caspar Botter manager Marketing & Sales bij JC-Electronics.

Bewezen proces van refurbishment

Elektronica die gewerkt heeft kan weer werken. “Dit idee is de basis van onze manier van werken. In 16 jaar hebben we een reparatieproces ingericht dat zo solide is dat we altijd 2 jaar garantie op onze reparaties en refurbishments geven. Ook als elektronica obsolete is.” aldus Caspar Botter. In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd, zodat al het vuil verwijderd is. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten vervangen. Tot slot wordt de elektronica grondig getest. Bij HMI’s van onder andere Siemens worden ook de behuizing en folie’s vervangen.

Industriële elektronica eenvoudig duurzaam inkopen

Caspar Botter vervolgt: “Met JCertified hebben we duurzaam inkopen van kwalitatief hoogwaardige industriële elektronica eenvoudig gemaakt. Je geeft oude en defecte elektronica een tweede leven. Daarmee bespaar je op inkoopkosten, zonder op kwaliteit in te boeten. En je verlaagt direct de ecologische voetafdruk van je productielijnen. Kortom: een win-winsituatie.”

Meer weten?

Ontdek de beschikbaarheid van drives, HMI’s, PLC’s en industriële pc’s in de webshop van JC-Electronics. Of lees alle ins en outs over het kwaliteitskeurmerk JCertified.