Twee innovaties van Jungheinrich genomineerd voor IFOY Award

In maart komt de internationale vakjury tijdens de IFOY Test Days, in het Test Camp Intralogistics in Dortmund, bijeen om de winnaars van de IFOY Awards 2023 aan te wijzen. Jungheinrich is in de strijd om de felbegeerde prijzen vertegenwoordigd met twee innovaties: de Jungheinrich PowerCube en de digitale vorkencamera als onderdeel van het addedVIEW assistentiesysteem.

Uniek ruimtegebruik en hoge opslagdichtheid

De Jungheinrich PowerCube is een uiterst compact geautomatiseerd opslagsysteem voor het opslaan en orderpicken van kleine onderdelen en stukgoederen. Het systeem maakt indruk met zijn unieke ruimtegebruik en verticale kanalen tot wel 12 meter hoog. Deze systeemhoogte biedt ruimte voor de opslag van talrijke bakken. Waarbij het aantal door lithium-ion aangedreven shuttles, die zich automatisch in het vlak onder het rekkensysteem bewegen, eenvoudig op te schalen is.

Dankzij dit principe biedt de PowerCube ten opzichte van andere compacte opslagsystemen in de markt, het doorslaggevende voordeel dat het magazijn flexibel naar boven kan worden opgebouwd en ook aan individuele dakvormen kan worden aangepast. Een ander voordeel is de eenvoudige integratie in de bestaande IT-infrastructuur.

Verhoogde proceszekerheid dankzij Intelligent Scanning

De eveneens voor de IFOY award genomineerde digitale vorkencamera scant op een intelligente manier barcodes op goederen en stellingen. De oplossing is een onderdeel van het assistentiesysteem addedVIEW. Via het Jungheinrich middleware Logistics Interface kan de vorkencamera gekoppeld worden aan ieder WMS, waardoor het mogelijk is om het gewicht van de goederen te controleren op juistheid. Als de informatie klopt, bevestigt de bestuurder de opdracht op het display waardoor het scannen met de handscanner overbodig wordt.

Met behulp van de digitale vorkencamera behoren klassieke fouten, zoals het verkeerd plaatsen van goederen terwijl de code op de juiste plek wel is gescand, tot het verleden. Bij het uitslaan voorkomt de vorkencamera ook het oppakken van de verkeerde pallet. De vorkencamera is zo ontworpen dat het in- en uitslaan snel en foutloos verloopt.

Zoals gebruikelijk zullen de uiteindelijke winnaars pas bekend worden gemaakt op de IFOY Award Night, eind juni in Dortmund.

Over de IFOY Award

De IFOY Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) wordt jaarlijks uitgereikt en gezien als de meest belangrijke innovatieprijs binnen de intralogistieke branche. Genomineerden worden geselecteerd door een onafhankelijke jury van internationale vakjournalisten van toonaangevende logistieke media. De awards in de diverse categorieën zullen uiteindelijk door de jury worden toegekend op basis van een neutrale IFOY-test en de IFOY Innovation Check waarin de genomineerden worden vergeleken.

De IFOY-organisatie geeft aan onafhankelijk, volgens transparante criteria en op basis van vakkennis te toetsen. De award is bedoeld om de prestaties en innovatiekracht van de intralogistieke industrie te illustreren, bij te dragen aan het concurrentievermogen en het publieke imago van de hele industrie.