Hoogwaardige kunststof scharnieren van SUPER-Technopolymeer 

 Afbeelding bovenaan: Verschillende varianten kunststof scharnieren van Elesa+Ganter 

Scharnieren zijn essentieel in veel verschillende soorten producten en constructies. Ze worden gebruikt om twee objecten of onderdelen aan elkaar te bevestigen en ze kunnen draaien of scharnieren. Dit maakt het mogelijk om beweging tussen twee objecten toe te staan. Er zijn veel verschillende soorten scharnieren, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de manier waarop ze gemonteerd worden en hun functie. Veel gebruikte scharnieren zijn kunststof scharnieren. Deze scharnieren zijn gemaakt van een harde kunststof, zoals polycarbonaat of acryl. Deze zijn sterker en duurzamer dan traditionele metaalscharnieren. Kunststof scharnieren van SUPER-Technopolymeer zijn nog beter dan andere kunststof scharnieren omdat ze veel duurzamer en steviger zijn. Deze scharnieren hebben een hogere maximale axiale, radiale en 90º hoekspanning dan vergelijkbare kunststof scharnieren. 

CFM SUPER-technopolymeer scharnieren 

CFM SUPER-technopolymeer scharnieren zijn gemaakt van SUPER-technopolymeer op basis van glasvezelversterkte polyamide (PA) en hebben een zwarte matte afwerking. Het scharnier bevat een AISI 303 RVS rotatiepin. 

Afbeelding: Verschillende varianten CFM scharnieren van SUPER-technopolymeer 

Door het hoogwaardige SUPER-technopolymeer materiaal zijn deze scharnieren bestand tegen hoge statische belastingen. 

SUPER-technopolymeer 

SUPER-technopolymeer is de meest recente en geavanceerde ontwikkeling in de engineering van polymeer materiaal. Het hoogwaardige materiaal kenmerkt zich door mechanische en thermische eigenschappen die veel beter zijn dan de traditionele polymeren. Dit komt door de hoge percentages glasvezel gekoppeld aan het basispolymeer met geschikte primers en/of de aanwezigheid van aramide synthetische vezels. 

Voordelen van CFM scharnieren 

Binnen de SUPER-technopolymeer scharnieren range van Elesa+Ganter valt de CFM serie het meeste op. Deze serie scharnieren kent verschillende voordelen door het gebruik van hoogwaardig SUPER-technopolymeer als basismateriaal. Zo zijn de scharnieren corrosiebestendig, licht van gewicht en niet magnetisch. De scharnieren hebben daarnaast een lage wrijvingscoëfficiënt en hebben een thermische isolatie. De scharnieren zijn nagenoeg onderhoudsvrij. 

Bekijk alle scharnieren