Autonome Mobiele Robots zijn intelligenter, betaalbaarder én flexibeler

Autonome mobiele robots zijn kleine, wendbare transporteenheden die gebruikt worden in automatische magazijnen en die bijzonder geschikt zijn voor kleine ruimtes. De AMR’s kunnen zich vrij bewegen binnen een afgebakend gebied en goederen van A naar B vervoeren in de buurt van het grondniveau. Dit onderscheidt hen van AGV’s (automatisch geleide voertuigen), die eveneens tot de familie van de mobiele robots behoren.

Verhoging van de doorvoercapaciteit

Met de AMR wordt automatisering in uw magazijn nog flexibeler. De kleine en wendbare autonome robot biedt een gebruiksklare oplossing voor horizontaal transport over grote oppervlakken. De doorvoercapaciteit wordt verhoogd en de slimme assistent werkt naadloos samen met de automatische componenten in het magazijn. Dit resulteert in een onmiddellijke verbetering van de efficiëntie in talrijke industrieën en toepassingsgebieden.

Eenvoudige implementatie

AMR’s kunnen worden gebruikt als stand-alone oplossing of worden geïntegreerd in bestaande vloten. Het fleet management systeem arculus FLEET kan eenvoudig worden geïmplementeerd via een gestandaardiseerde VDA-5050 interface.

Voordelen van een AMR:

✔ 30% toename van de productiviteit bij underload transport

✔ 25% minder ruimte nodig voor het goods-to-person orderpicking in vergelijking met person-to-goods orderpicking

✔ Rendement op investering in minder dan 2 jaar

✔ Vervoeren van verschillende ladingdragers mogelijk

✔ Geschikt voor gemengd bedrijf dankzij geavanceerde veiligheidssensoren

✔ Eenvoudige systeemintegratie dankzij de gestandaardiseerde VDA 5050 interface

✔ Eenvoudige start van uw automatiseringstraject of een boost voor uw productiviteit

Autonome Mobiele Robots zijn slechts één optie. Het automatiseringsprogramma van Jungheinrich biedt voor iedere eis de juiste oplossing. Benieuwd of een AMR past in uw inzetsituatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bel Jungheinrich op 0172 44 67 89 of via info@jungheinrich.nl

Kijk ook hier