TIG Brush® erkend als wereldleider voor roestvaststalen oppervlakteafwerking 

Sir John● enige officiële importeur voor de Benelux van TIG Brush® lasnaad reinigingssystemen voor roestvast staal

Het TIG Brush® reinigingssysteem voor roestvast staal maakt gebruik van een unieke combinatie van elektriciteit, hitte en chemie om hoogwaardige resultaten in lasnaadreiniging en afwerking van de metaaloppervlakte te krijgen. De gepatenteerde, geleidende borstel, uitgevonden door Ensitech, brengt een reinigingsvloeistof aan op het werkoppervlak, waardoor een elektrochemische reinigingsactie ontstaat met verbazingwekkend snelle en effectieve resultaten.

Sinds 1 januari jl. is Sir John de enige officiële importeur voor de Benelux van deze TIG Brush® lasnaad reinigingssystemen voor roestvast staal.

TIG Brush® lasnaad reinigingssystemen voor roestvast staal zijn verkrijgbaar in de varianten TIG Brush® TBE-440, 550 en 700. Deze onderscheiden zich door:

–        Dynamic Power Transfer levert een gelijkmatig verdeelde kracht voor een snelle, hoogwaardige reiniging van alle roestvaststalen materialen en diktes;

–        NSF-gecertificeerde reinigingsoplossingen met lage toxiciteit en een eenvoudige reiniging op waterbasis;

–        Krappe hoeken en spleten reinigen wordt heel eenvoudig met de TIG-borstel, terwijl verlengstukken uw bereik kunnen vergroten;

–        Het robuuste ontwerp van de TIG Brush® kan tegen een stootje. Op locatie of in de fabriek, hij blijft gewoon presteren;

–        De voordelige verbruiksartikelen maken van de TIG Brush® de duidelijke koploper in prijs-kwaliteitverhouding;

–        En last but not least: een garantie van 2,5 jaar.

–        De TIG Brush® TBE-440, 550 en 700 kunnen worden voorzien van de PROPEL Torch, ’s-werelds eerste instelbare reinigingstorch.

Milieuvriendelijk en veilig

De kracht van het succes van Ensitech is zijn vermogen om innovatieve producten te ontwikkelen en op de markt te brengen die kwaliteitsoplossingen bieden aan de metaalverwerkende industrie. Het paradepaardje, het TIG Brush Stainless Steel Weld Cleaning System, biedt een eenvoudig, veilig, gemakkelijk te gebruiken en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele, zeer giftige las-reinigingsmethoden die nog steeds in veel landen worden gebruikt.

Cleaning systeem door NSF gecertificeerd

Het TIG Brush Stainless Steel Weld Cleaning System is een door NSF gecertificeerd product. Dan weet u dat het bedrijf voldoet aan de strenge normen en procedures, opgelegd door NSF. Van uitgebreide producttests en materiaalanalyses, tot onaangekondigde fabrieksinspecties, elk aspect van de ontwikkeling van productontwikkeling is grondig geëvalueerd voordat het de NSF-certificering kan verdienen.

Wat betekent dit voor de gebruikers van de TIG Brush in de praktijk? Al deze vloeistoffen zijn gemaakt van analytische kwaliteit verbindingen. Dit is – met 99,9% – de zuiverste vorm van de beschikbare chemicaliën en deze zorgen ervoor dat gebruikers niet worden blootgesteld aan schadelijke gifstoffen. Alternatieve goedkopere producten zijn over het algemeen gemaakt met industriële componenten. Deze vloeistoffen kunnen kleine metaaldeeltjes bevatten die niet aan deze strenge normen voldoen. Industriële kwaliteit vloeistoffen vereisen een hoger niveau van persoonlijke beschermingsmiddelen voor de gebruiker, omdat deze fijne metalen tijdens het reinigingsproces worden verhit.

De aankoop van de juiste lasreinigingsmachine voor uw toepassing bespaart u tijd en geld. Op de site (www.sir-john.nl) vindt u een toepassingstabel zodat u zorgvuldig de juiste machine voor uw omstandigheden kunt kiezen. Daarnaast staan de medewerkers van Sir John u graag te woord voor verdere toelichting.

Sir John.

Zuidbaan 511 – 2841 MD Moordrecht – 0031-182-396931 – 0031-182-396937 – info@sir-john.nl – www.sir-john.nl