AM for Production: stap in de workflow van additive manufacturing

Met een unieke indeling van de beursvloer brengt AM for Production eind maart elke stap in de implementatie van additive manufacturing prominent in beeld. Dat biedt niet alleen bezoekers een bijzondere beleving; exposanten vinden er precies de plek voor hun oplossing in het AM-proces, zegt programmamanager Bart Kooijmans.

De countdown voor de eerste editie van AM for Production, eind maart, loopt. Nog ruim twee maanden en aanbieders van AM-technologie, onderzoeksinstellingen, branche-organisaties én gebruikers tonen in de Brabanthallen in Den Bosch de kansen die ontstaan als je de nieuwe productietechnologie toepast. Tegelijkertijd tonen ze hoe je additive manufacturing inpast in de huidige productieprocessen. “Bezoekers lopen letterlijk en figuurlijk door de hele AM-workflow als ze de beursvloer opgaan. Beginnend bij software via pre-process en materialen langs de industriële 3D printers naar post processing”, zo schetst Bart Kooijmans, Programmamanager bij Mikrocentrum, de unieke opzet van AM for Production. Daarnaast zijn er demopleinen met concrete toepassingen en twee lezingenruimten.

 • 29 maart 2023
 • 09:30 – 17:00 uur
 • Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch

Programma:

Qua programma hebben we inmiddels een aantal sprekers bevestigd. Dit zijn:

 • Étienne Luimes, Regional Sales Manager, Mark3D GmbH

Additieve fabricageprocessen zijn bijzonder geschikt om zeer complexe structuren met optimale belasting en gewicht te produceren die niet op conventionele wijze kunnen worden vervaardigd. Aan de hand van diverse case studies geeft Étienne Luimes hierover de lezing.

 • Brice Bühlmann, Gedelegeerd bestuurder, Buhlmann NV

Aan de hand van voorbeelden toont Brice Bühlmann enkele succesverhalen van metaal en zand 3D binder jetting voor serieproductie.

 • Ir. Neil van Es, Geek-in-chief, Parts on Demand BV

Met 3D-printen produceer je snel, lokaal en flexibel. Maar hoe wordt industrieel 3D-printen nu écht toegepast? Neil van Es laat concrete toepassingen zien van klanten uit de machinebouw, voedingsindustrie en orthopedie. Hij vertelt hoe je hiermee het verschil maakt, en wat het oplevert.

 • Rob van Loon, Additive Manufacturing Engineer, KMWE Precision BV

In deze lezing toont Rob van Loon het belang aan van het gehele productieproces, hoe kleine procesafwijkingen een blijvende invloed kunnen hebben op de functionaliteit van het onderdeel en hoe deze kunnen worden overwonnen om de kwaliteit van het onderdeel bij serieproductie te waarborgen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere programmaonderdelen die interessant zijn om te benoemen:

 • Meet & Match door Duits Nederlandse Handelskamer (DNHK)
 • Meet & Match door het Mikrocentrum High Tech Platform
 • Netwerkcafé en borrel aan het einde van de dag
 • Aandacht voor het aanhaken bij grote subsidieprojecten (FIP-UT, IAMM, 3DOP, FLAM3D)

Ook hebben we een aantal artikelen / interviews die wellicht interessant zijn om te verwerken:

Kijk voor de meest actuele lijst met exposanten op de website: https://amforproduction.nl/plattegrond/