Obeck bouwt nieuwe fabriek in België

Voor nóg betere bediening West–Europese en Engelse markt

Obeck Verpackungen GmbH bouwt een nieuwe fabriek in het Belgische Ath. Deze moet in de zomer 2023 operationeel zijn. Directeur Andreas Obeck:  “Vanuit Wallonië kunnen met name de West–Europese en Engelse markt nóg beter bediend worden. Ons familiebedrijf investeert bewust in de nieuwe productielocatie. We  zitten graag dicht bij onze klanten. Vanuit België hebben we meer capaciteit beschikbaar voor bestaande en nieuwe klanten.”

Obeck is een fabrikant van PET verpakkingen en polypropyleen deksels. Het bedrijf is in 2005 opgericht door Andreas en zijn vader Reinhard Obeck. “We begonnen met één machine. We groeiden snel en twee jaar later begonnen we met eigen ontwikkeling van producten en de matrijzenmakerij. In 2010 openden we ons nieuwe pand op de huidige locatie. Inmiddels hebben we ruim honderdvijftig werknemers. Afnemers zijn vooral te vinden in de food, sportvoeding, supplementen- en farmaceutische industrie.” Obeck spreekt van een dynamisch bedrijf met een jong team dat gebruik maakt van moderne machines en technologie. “Kwaliteit, korte lijnen en persoonlijke aandacht zijn onze kracht.”

Een groot deel van de productie is standaard en uit voorraad leverbaar. Een ander deel wat geproduceerd wordt, is klantspecifiek. Obeck werkt volgens de FSSC 22000 certificering en kan produceren in een Cleanroom ISO Klasse 7.

 

In eigen hand

Obeck produceert PET verpakkingen met een inhoud van 20 ml tot 10 l. Daarbij moet worden gedacht aan flessen en potten en bijbehorende deksels. Obeck: “Wij zijn onafhankelijk en hebben zowel ontwerp,  productie als eindcontrole  in eigen hand. De klant heeft één producent voor een volledige verpakking.”

Duitsland vormt ongeveer de helft van de afzetmarkt. Volgens Obeck wordt de nieuwe productielocatie een kopie van huidige fabriek in het Duitse Föritztal.  “We gebruiken hier precies dezelfde techniek en machines. De nieuwbouw sluit goed aan op het groeiende export aandeel.”

Obeck presenteert haar aanbod op Empack. “Wij willen hier onze bestaande relaties ontmoeten, maar hopen natuurlijk ook nieuwe contacten te maken.”  Het standnummer is 3.E12. www.obeck.com