Empack 2023: Robatech’s lijmapplicatiesysteem reduceert het energieverbruik aanzienlijk

Op 5 en 6 April 2023 presenteert Robatech op de EMPACK in Den Bosch een lijmapplicatiesysteem dat het energieverbruik bij het aanbrengen van hotmelt op verpakkingen met 30% of meer vermindert.

Stijgende energieprijzen, toenemende grondstoffentekorten en zorgwekkende knelpunten in de toelevering zetten bedrijven onder druk. Iedereen heeft het over kosten- en energiebesparing. Zo ook Robatech. In de lijmapplicatie kan met gerichte maatregelen de kosten- en duurzaamheidsbalans aanzienlijke verbeterd worden. Er is niet veel nodig om energie en lijm te besparen of om uitval en stilstand te verminderen. Gewoon op de juiste punten aanpassingen aanbrengen.

In haar nieuwe GreenSaver communicatiecampagne legt Robatech uit hoe met een eenvoudige 8-punten check het besparingspotentieel bij de lijmapplicatie voor de klant bepaald kan worden. Het individuele inspectierapport geeft gedetailleerde informatie op acht gebieden voor verbeteringen van de duurzaamheidsbalans en kostenbesparing. Op de Empack in Den Bosch staan de experten van Robatech klaar om de check toe te lichten en bij interesse een afspraak te maken voor de uitgebreide individuele analyse.

Robatech toont het energiebesparende lijmapplicatiesysteem op de Empack in Den Bosch, stand 2.C07. Hoe vermindert het systeem met de Vision lijmsmelter en Performa verwarmingsslang het energieverbruik? Met nieuwe isolatietechnieken is Robatech erin geslaagd de warmtestraling van de smelttank en de verwarmingsslang te verminderen. Hierdoor daalt het energieverbruik voor het smelten en transporteren van de lijm. De Performa verwarmingsslang is aan de buitenkant niet meer zo heet als andere slangen – hij is zelfs volledig geïsoleerd aan de aansluitpunten. De nieuwe Volta elektrische lijmapplicatiekop verbruikt 60% minder energie dan pneumatische lijmkoppen. Hij is robuust gebouwd, rondom geïsoleerd en duurzaam met 1 miljard bedrijfscycli. Dankzij schakelfrequenties tot 200 Hz is de Volta ook geschikt voor lijmbesparende hotmelt-stitching.

www.robatech.com
savings.robatech.com