De Klok Logistics blij met transport zonder uitstoot

Actieradius is 280 kilometer

De planners van De Klok zetten de 2 zero-emissie trucks dagelijks in. “Pas aan het einde van de dag laden we de vrachtwagens weer op”, vertelt directeur Remco Vos. ‘s Nachts laden ze de vrachtwagens op voor de ritten van de volgende dag. Deze wagens verbruiken 0,9 kilowattuur (kWh) per kilometer en met een volle accu rijden ze ongeveer 280 kilometer. “Dat is meer dan voldoende voor het soort ritten die deze 2 vrachtwagens rijden.” Met de vrachtwagens leveren ze kleine hoeveelheden goederen af op verschillende adressen in de regio.

Positieve reacties

De chauffeurs moesten even wennen aan de e-trucks, ze zijn namelijk heel stil. Remco: “Inmiddels vinden ze de wagens heel comfortabel. Ook de snelheid van optrekken en remmen vinden de chauffeurs na de gewenningsperiode prettig. Op de afleveradressen krijgen ze complimenten dat ze bijdragen aan een schonere leefomgeving.”

“Overdag bezorgen, ’s nachts laden”

“Pas aan het einde van de dag laden we de vrachtwagens weer op. Het laden gebeurt ‘s nachts voor de ritten van de volgende dag.”

Remco Vos

directeur De Klok Logistics

Ervaring opdoen

De Klok Logistics houdt het voorlopig bij deze 2 voertuigen. Remco: “We willen eerst voldoende ervaring opdoen met het onderhoud van de wagens, de bandenslijtage en de kosten. Want elektrische vrachtwagens zijn nog steeds flink duurder dan de gebruikelijke dieseltrucks, ondanks de subsidies van de overheid. Maar zero-emissie voertuigen hebben de toekomst. Zeker in de stedelijke gebieden, omdat ze geen CO2 en fijnstof uitstoten.”

Advies door logistiek makelaar

De Klok Logistics werd geadviseerd door onze logistiek makelaar Mark Luikens. Hij informeerde het bedrijf over de komst van zero-emissiezones in Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn, de laadinfra en de  subsidiemogelijkheden. Ook bracht Mark het bedrijf in contact met andere ondernemers uit de regio om samen de subsidieaanvraag te doen. Daarnaast maakte Mark een TCO-berekening om inzicht te geven in de totale kosten, de terugverdientijd en het break-evenpoint (kosten zijn gelijk aan opbrengsten) van de elektrische vrachtwagens.

Gratis advies op maat

Wilt u net als De Klok Logistics advies op maat over de voordelen van elektrisch vervoer, welke elektrische vrachtwagens er zijn, wat ze kosten en welke laadinfra er nodig is? En wat de gevolgen zijn van zero-emissiezones? Maak dan een afspraak met de logistiek makelaar in uw regio voor een gratis adviesgesprek.