Grip op industriële reinheid en contaminatie control hoofdthema van Clean Event 2023

Steeds meer bedrijven stellen eisen aan de reinheid van hun producten. Particles en moleculaire verontreiniging beïnvloeden namelijk de werking van hun product negatief. Er bestaat echter geen vast recept voor een betrouwbaar en efficiënt proces waarmee de noodzakelijke reinheid van onderdelen wordt bereikt. Tijdens Clean Event 2023 op 18 april in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven, staat het verkrijgen en behouden van grip op industriële reinheid en contaminatie control centraal. Het evenement verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de uitdagingen aan te gaan, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Het evenement groeit jaarlijks en trekt steeds meer deelnemers aan.

Bewustwording in de hele procesketen
Cleanliness is een competentie geworden en wie op het hoogste niveau wil meespelen, zal moeten investeren in kennis en kunde en deze verspreiden in de keten. Reinheid vergt bewustwording van de hele keten en communicatie tussen bedrijven en hun toeleveranciers. Bij het selecteren en optimaliseren van de reinigingsprocessen moet dan ook rekening worden gehouden met de hele procesketen. Iedereen die al stappen gemaakt heeft, weet dat elke stap in het proces telt: van ontwerp tot produceren, assembleren en verpakken.

Voor OEM’s en hun toeleverketen
Clean Event 2023 is bedoeld voor alle OEM’s en hun toeleverketen om grip te krijgen en te houden op industriële reinheid en contaminatie control. Het event draait om kennisdelen tussen de bedrijven waarvoor schone producten een must zijn. En de toeleverketen is een must om de hele keten sterker te maken.

Nieuwe cleanliness richtlijnen
Bezoekers ontmoeten een groot aanbod aan professionals en sprekers. Zo omvat het gevarieerde programma diverse keynotes, zoals van Rients de Groot, Systems Design Engineer bij Thermo Fisher Scientific, die tijdens Clean 2023 een primeur deelt, namelijk de nieuwe cleanliness richtlijnen. Ook kunnen bezoekers in een een-op-een in gesprek gaan met Johan Hoogboom (Senior Materials and Conditioning Engineer bij ASML) en Ton van den Broek (Technical Supply Chain Engineer bij Thermo Fisher Scientific).

Naast een conferentieprogramma zijn er ook exposanten die hun producten en diensten op het gebied van industriële reinheid presenteren, waaronder industriële schoonmaakdiensten, -systemen en -producten gericht op verschillende reinigingsprocessen en cleanrooms.

Gratis toegankelijk
Het Clean Event is gratis toegankelijk voor bezoekers, na registratie. Dit kan via de website of ter plaatse. Meer informatie over de sprekers en de exposanten en online aanmelden kan via www.clean-event.nl

Mikrocentrum organiseert Clean Event 2023 samen met VCCN, TNO, NEVAC, Metaal Nieuws en het Knowledge Sharing Center.