Verhoging van het hijsvermogen tot 10.000 kg! 

GIS lanceert de elektrische kettingtakels GP1600 en GP2500 samen met de nieuwe generatie GHF/GMF-rijwerken. 

Met de twee modellen GP1600 en GP2500 breidt de Zwitserse fabrikant GIS de capaciteit van zijn succesvolle GP-serie elektrische kettingtakels uit tot 10.000 kg. Tegelijkertijd wordt de nieuwe GHF/GMF-generatie van handmatige en gemotoriseerde loopkatten gelanceerd. Deze onderscheidt zich door een hoger hijsvermogen, aangepast aan de GP-serie, met een geoptimaliseerde geluidsarme werking en een langere levensduur. Een traploos instelbare flensbreedte vergemakkelijkt ook de montage ter plaatse. 

Net als bij de bestaande GP-modellen is de beschermingsklasse IP65 standaard, wat stofdichtheid en bescherming tegen waterstralen garandeert. Met zijn compacte, robuuste ontwerp is elke GP-kettingtakel geschikt voor zowel stoffige omgevingen als voor gebruik buitenshuis. Alle as-naafverbindingen zijn ontworpen in een zelfcentrerend polygonaal ontwerp. Demontage en montage tijdens onderhoudswerkzaamheden gaat daardoor sneller en vereist geen speciaal gereedschap, wat de servicekosten vermindert. De beproefde, slijtvaste gelijkstroom-veerbelaste rem en een magneetschakelaar zonder gevoelige elektronica zorgen voor een optimale bedrijfszekerheid. 

Voor toepassingen met een uitzonderlijke inschakelduur is naast een hoge schakelfrequentie (meerploegendienst) ook een uitvoering met een frequentieomvormer beschikbaar. Variabele toerentallen en een zachte aanloop zorgen voor een nauwkeurige en zachte positionering van de last. In een ATEX-uitvoering (stof- of gasdicht) kan de GP1600 of GP2500 in een explosieve omgeving worden gebruikt. 

De nieuwe generatie GHF/GMF-rijwerken 

De GHF/GMF-rijwerken zijn ontworpen voor maximale flexibiliteit en duurzaamheid. Men heeft de keuze uit vlakke of bolvormige loopwielen met een grotere diameter, die op de balk kunnen worden afgestemd, waardoor een langere levensduur met een geoptimaliseerde rustige loop gegarandeerd wordt. De flensbreedte is traploos instelbaar dankzij een nieuw type verstelsysteem en kan door middel van een vergrendelingsfunctie worden vastgezet. Een standaard geïntegreerde val- en klimbeveiliging van massief gietstaal, evenals de interventiebescherming, garanderen een maximale veiligheid. De nieuwe GIS-loopkatten zijn perfect afgestemd op de GP-kettingtakels en vormen zo een compacte eenheid. De rijwerken zijn verkrijgbaar in een corrosiebestendige uitvoering voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie en buitenshuis of in een ATEX-uitvoering (stof- of gasbescherming). Optioneel verkrijgbare draagrollen zorgen enerzijds voor een rustige loop in bochten en anderzijds voor een verhoogde duurzaamheid van de loopwielen. 

[Klik hier voor de website.]

 

Belangrijkste kenmerken in een oogopslag 

GP1600 en GP2500 

– Tot 4 maal langere levensduur 1600 uur (in ISO M5 / DIN EN 14492 A5) in vergelijking met vorige modellen 

– Hoge bedrijfszekerheid, zonder gevoelige elektronica 

– GP1600 maximaal hijsvermogen:  enkelparts: 2500 kg, dubbelparts: 4000 kg, trippelparts 7500 kg

– GP2500 maximaal hijsvermogen : enkelparts: 3200 kg, dubbelparts: 6300 kg, trippelparts 10000 kg

– Ketting van gehard en mangaan-gefosfateerd profielstaal met 8-voudige veiligheid (in ISO M5 / DIN EN 14492 A5)  

– Extreem stille werking door 3-traps overbrenging met schuine vertanding en permanente smering als een “Black box” in een kettingtakelbehuizing 

– Robuust ontwerp: Aluminium behuizing en deksel 

– Beschermingsklasse IP65: Stofdicht en bescherming tegen waterstralen 

– Snelle montage en demontage dankzij polygonale koppelingen 

– Breed scala aan accessoires en opties: Bijvoorbeeld een draadloze afstandsbediening, bedrijfsurenteller, temperatuurbewaking, parallelle aansluiting van meerdere kettingtakels 

 

GHF/GMF1250, 2500, 4000, 5000 en 6300 handbediende en gemotoriseerde rijwerken 

– Gietijzeren platte draagwielen voor platte stalen balken (bolle draagwielen als optie verkrijgbaar) 

– Extreem stille werking door 2-traps transmissie met schuine vertanding 

– Zijplaten van grijs gietijzer met interventiebescherming, val- en klimbescherming 

– Flensbreedte traploos regelbaar en positief vergrendelbaar door middel van een vergrendelingsfunctie. Het hele bereik van de flensbreedte kan worden afgedekt met 2 maten steunbouten. 

– Opties: Stalen of kunststof lastwielen, steunrollen voor het nemen van bochten, radiografische afstandsbediening, eindschakelaar, parkeerrem voor duwwagen GHF1250 

Speciale uitvoeringen 

– ATEX-versie: Explosiebestendig met stof- of gasbescherming 

– Frequentiegeregelde versie uitgerust met een frequentieomvormer: Toepassingen met de hoogste inschakelduur en hoge schakelfrequentie (meerploegendienst). Variabele snelheden en zachte aanloop voor een nauwkeurige positionering en beweging van de last zonder te ver te gaan. 

– Corrosiebestendige uitvoering tot 1250 kg hefvermogen: Voedingsmiddelenindustrie, chemische en farmaceutische industrie, afvalwaterzuiveringsinstallaties, gebruik buitenshuis 

– 1-fase versie tot 2000 kg hefvermogen: Werkplaatsgebruik, mobiel gebruik, buitengebruik