Taskforce Energietransitie laat zich inspireren in de Dream Hall van TU Delft

De taskforce Energietransitie van de Economic Board Zuid-Holland werkt aan het emissievrij maken van Zuid-Holland en in de Dream Hall van de TU Delft hebben de leden zich laten inspireren door studenten die werken in zogenoemde ‘dreamteams’. Lees hier over de innovatieve teams en de thema’s waar de taskforce zich in 2023 op zal richten.

In deze Dream Hall ging de taskforce in gesprek met verschillende innovatieteams:

  • het Brunel Solar Team, het team wat werkt aan auto’s op zonne-energie
  • het Hydromotion Team: een team wat werkt aan boten die worden aangedreven door groene energie
  • het Hyperloop team: een team wat werkt aan het transportatiesysteem van de toekomst werkt, “met een pod in een lichtdrukbuis in 30 minuten van Amsterdam naar Parijs”.

Tijdens de bijeenkomst gaf Melanie Provoost van brancheorganisatie Geothermie Nederland een presentatie over geothermie (aardwarmte). Daarnaast stond de taskforce  ook stil bij belangrijke focuspunten en concrete projecten voor 2023 op het gebied van energietransitie.

Dit alles met als doel: het vernieuwen, verduurzamen en versterken van de economie en het vestigingsklimaat in onze regio.

Thema’s waar de taskforce Energietransitie van de EBZ zich in 2023 op zal richten zijn:

  • de inzet van geothermie
  • het benutten van industriële restwarmte
  • de realisatie van een waterstofhub
  • de gerelateerde maakindustrie, zoals bijvoorbeeld elektrolysers: ‘batterijen’ die waterstof produceren.

De EBZ verwelkomt met veel enthousiasme twee nieuwe taskforceleden Energietransitie: Karen de Lathouder (CEO BP NL) en Yvonne van Delft (wethouder Duurzaamheid in Leiden en trekker van de Regionale Energie Strategie Holland Rijnland).

Op deze pagina lees je meer over de taskforce Energietransitie.