Machinevoeten voor het veilig neerzetten en uitlijnen van zware machines 

 Om een machine veilig neer te zetten en uit te lijnen, zijn machinevoeten essentieel. Bij vrijwel elke toepassing waar machines draaien, treden trillingen op door wrijving tussen de machine en de ondergrond. Om deze wrijving te verminderen, bieden machinevoeten zoals de GN 148 machinevoeten van Elesa+Ganter uitkomst. 

Afbeelding: Twee GN 148 machinevoeten 

Machinevoeten hebben de eigenschap om verschillende soorten trillingen te reduceren en absorberen, zoals schokken en slagen bij draaibanken. Door het gebruik van machinevoeten wordt er hoge horizontale stijfheid en demping van schokken en geluid gerealiseerd. 

Voor toepassingen waar trekkrachten van belang zijn, zoals bijvoorbeeld in de scheepsbouw, zijn er machinevoeten beschikbaar met afscheurbeveiliging. 

GN 148 Machinevoet 

De GN 148 machinevoeten zijn ontworpen om gebruikt te worden onder zware machines en gaan trillingen tegen. Hierdoor wordt de levensduur van de machines verlengd en wordt er minder geluidsoverlast veroorzaakt. De machinevoeten absorberen ook horizontale krachten en zijn verkrijgbaar in een uitvoering met afscheurbare sluiting (type 2) om beschadiging door afscheuren onder hoge belastingen te voorkomen. 

Bekijk alle machinevoeten